Ομάδα Γυναικών Σητείας: «Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης εξαντλούνται στην ατομική ευθύνη»

Κρήτη
Ομάδα Γυναικών Σητείας: «Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης εξαντλούνται στην ατομική ευθύνη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η απάντηση του ΕΟΔΥ στην επιδείνωση της υγείας των συμπολιτών μας και την συνεχόμενη εμφάνιση θετικών κρουσμάτων είναι ΜΟΝΟ η παράταση του αυστηρής καραντίνας»

Η Ομάδα Γυναικών Σητείας παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην περιοχή μας και ενώ οι οικογένειές μας και όλος ο Σητειακός λαός συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με την έξαρση της πανδημίας, βλέπουμε πως για ακόμα μία φορά όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και των αρμόδιων φορέων εξαντλούνται στην «ατομική ευθύνη», αποποιούμενοι των δικών τους ευθυνών όπως η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, τα δωρεάν μαζικά τεστ και η λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας (στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία κλπ).

Η μέχρι τώρα αντιμετώπιση της κατάστασης μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει καθώς από τη μία η καθυστερημένη ανταπόκριση των αρμόδιων φορέων είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος της διασποράς, και από την άλλη τα λογικά και αναγκαία τα αιτήματα των κατοίκων του Παλαικάστρου αντιμετωπίζονται απαξιωτικά σαν ουτοπικά σενάρια.

Η απάντηση του ΕΟΔΥ στην επιδείνωση της υγείας των συμπολιτών μας και την συνεχόμενη εμφάνιση θετικών κρουσμάτων είναι ΜΟΝΟ η παράταση του αυστηρής καραντίνας.

  • Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνουν μαζικά δωρεάν τεστ για να γνωρίζουμε αν νοσούμε, ώστε να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα για εμάς και τις οικογένειας μας.
  • Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες Υγείας και το Νοσοκομείο – ΚΥ Σητείας.
  • Είναι αυτονόητο πώς οι μαθητές και εκπαιδευτικοί πρέπει να βρεθούν ξανά μαζί ΜΟΝΟ όταν θα εξασφαλιστεί η ασφάλεια στα σχολεία.

Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας πρέπει να μπει σε πρώτη προτεραιότητα. Οι ώρες κρίσιμες και πρέπει να παρθούν τα αυτονόητα μέτρα όσο πιο έγκαιρα γίνεται.

Προσυπογράφουμε τα αυτονόητα και αναγκαία αιτήματα της επιτροπής κατοίκων και φορέων του Παλαικάστρου που αφορούν όλους μας. Δυναμώνουμε την αγωνιστική διεκδίκηση σε όλο το δήμο Σητείας για τα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας και απαιτούμε

  • Να γίνουν δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ covid-19, σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Σητείας με ευθύνη του ΕΟΔΥ και να δοθεί προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες και ομάδες πρώτης γραμμής όπως εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους σε supermarket, κλπ
  • Να γίνει ουσιαστική ιχνηλάτηση των επαφών όλων των κρουσμάτων, σε όλο το Δήμο Σητείας.
  • Να ενισχυθούν άμεσα οι δημόσιες μονάδες υγείας, το Νοσοκομείο Σητείας, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και όλων των μονάδων του Νομού. Οι αποδυναμωμένες έως ανύπαρκτες δομές υγείας που υπήρχαν ήδη πριν την πανδημία, δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο τον υγειονομικών.
  • Να ενισχυθούν τα περιφερειακά ιατρεία, το ΚΥ και ΤΟΜΥ σε όλο το Δήμο Σητείας. Ιδιαίτερα για τις περιοχές όπως στο Παλαίκαστρο, να εγκατασταθεί ιατρικό-νοσηλευτικό ΑΜΕΣΑ κλιμάκιο με ευθύνη του υπουργείου υγείας στο Παλαίκαστρο για όλο το διάστημα της υποχρεωτικής καραντίνας για την ιατρική, ψυχολογική και άλλη στήριξη των κατοίκων.
  • Να ενισχυθεί το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και να εξασφαλιστεί για όλους όσους έχουν ανάγκη η συνταγογράφηση φαρμάκων, η παράδοση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
  • Να εξασφαλιστεί δωρεάν διαμονή για όλους τους νοσούντες του Δήμου που δεν χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης, χωριστά από τους οικείους τους, για όλο το διάστημα της υποχρεωτικής καραντίνας, με μέριμνα για παρακολούθησή τους από εξειδικευμένο προσωπικό, εξασφάλιση διατροφής κα.
  • Να διασφαλιστεί, με ευθύνη της κυβέρνησης, το εισόδημα για τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες και η ουσιαστική στήριξη των ανέργων, όσων τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα. Επιπλέον, να σταματήσουν αμέσως οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Να προστατευτούν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί. Η άρνηση της κυβέρνησης να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας (εξασφάλιση επιπλέον προσωπικού καθαριότητας, αραίωση των μαθητών στις τάξεις κλπ) λόγω του “κόστους” και η οδηγία για το άνοιγμα των σχολείων κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδιανόητο και βάζει σε κίνδυνο μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Καλούμε όλο το Σητειακό λαό και τους μαζικούς του φορείς να βγουν μπροστά στον συνεχή και ανυποχώρητο αγώνα για να γίνουν πράξη.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News