Λασίθι

Ομάδα Γυναικών Σητείας: «Εγκληματική αδιαφορία» - Αλαλούμ με τα τεστ

Tι αναφέρουν για την έξαρση κρουσμάτων

Με αφορμή τις εξελίξεις  από την έξαρση της πανδημίας στο Δήμο Σητείας και τις επικίνδυνες πλέον ελλείψεις στο σχεδιασμό αντιμετώπισης αλλά και στις υποδομές του δήμου, η Ομάδα Γυναικών Σητείας μέλος της ΟΓΕ, συγκάλεσε έκτακτη (διαδικτυακή) σύσκεψη με τα μέλη και φίλες της ομάδας.

«Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και συζήτησης αναφέρθηκαν μαρτυρίες μελών και φίλων από το Παλαίκαστρο και τα γύρω χωριά αλλά και εκπαιδευτικούς, που αποδεικνύουν την εγκληματική αδιαφορία των αρμόδιων φορέων», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομάδα Γυναικών Σητείας.

Aλαλούμ με τα τεστ

«Εργαζόμενη και μέλος της Ομάδα Γυναικών Σητείας, κάτοικος Παλαικάστρου, που είχε υποβληθεί σε rapid test με θετικό αποτέλεσμα,επανέλαβε μοριακό τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα και προσπαθούσε 2 μέρες να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ για να ενημερώσει. Παρόλα αυτά, όχι μόνο δεν έλαβε κάποια εναλλακτική οδηγία αλλά την υποχρέωσαν να παραμείνει στην 14ήμερη καραντίνα, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν δικαιούται άδεια ασθενείας από τον ΕΦΚΑ(ΙΚΑ), εφόσον το μοριακό της τεστ είναι αρνητικό.

3 μέρες μετά δεν έχει κληθεί για ιχνηλάτηση

Αυτοαπασχολούμενη μητέρα ανηλίκων μαθητών Α'θμιας, κάτοικος Παλαικάστρου, που ενώ είχε γραφτεί στη λίστα για να υποβληθεί σε τεστ αλλά δεν πρόλαβε, καθώς η διαδικασία κρίθηκε «χωρίς νόημα», με δική της πρωτοβουλία προχώρησε σε μοριακά τεστ, όπου και βρέθηκε θετική. Ακόμα και σήμερα, 3 μέρες μετά, δεν έχει κληθεί από κανέναν αρμόδιο έστω και  για μία τυπική ιχνηλάτηση, αλλά ούτε και για να τους δοθεί ιατρική βοήθεια ή επιπλέον οδηγίες. Μάλιστα, ενώ η Α΄θμια εκπαίδευση είναι σε λειτουργία, είναι στην διακριτική της ευχέρεια και ευθύνη, αν θα πάνε τα παιδιά της στο σχολείο, καθώς δεν υπάρχει καμία οδηγία ή μέριμνα¨, περιγράφει ο Ομάδα Γυναικών Σητείας αναφερόμενη σε πραγματικές υποθέσεις που αναφέρθηκαν επώνυμα στη διαδικτυακή αυτή σύσκεψη.

Επιστροφή στα σχολεία χωρίς τεστ

«Εκπαιδευτικοί φίλες και μέλη της Ομάδας Γυναικών Σητείας, μας ανέφεραν πως αν και τα δημοτικά και νηπιαγωγεία ανοίγουν και όλοι οι εκπαιδευτικοί ήταν υποχρεωμένοι να βρίσκονται από τη Δευτέρα 11/01 στις θέσεις τους, δεν είχε προηγηθεί η διαδικασία των rapid τεστ και δεν είχε γίνει καμία απολύμανση στους χώρους των σχολείων. Θυμίζουμε ότι η ανακοίνωση του δήμου για την διεξαγωγή των τεστ σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναβλήθηκε το σαββατοκύριακο 9-10/01 για τη Δευτέρα 11/01 που τα σχολεία είναι πλέον ανοιχτά με απόφαση της κυβέρνησης» προσθέτει η Ομάδα Γυναικών Σητείας αναφερόμενη στο rapid test των εκπαιδευτικών που έγινε τελικά τη Δευτέρα. Από τους 197 εκπαιδευτικούς που εξετάστηκαν κανένας δεν ήταν θετικός στον κορωνοιό.

Η Ομάδα Γυναικών Σητείας αναφέρεται με καταγγελτικό τρόπο και  στο rapid test  των οδηγών αυτοκινήτου που αναβλήθηκε τη Δευτέρα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

«Μέχρι τη Δευτέρα δεν είχε υλοποιηθεί ούτε και  ο σχεδιασμός για drive-through rapid test, που διαφήμιζαν όλο το σαββατοκύριακο ΕΟΔΥ, 7η ΥΠΕ και Δήμος λόγω καιρικών φαινομένων, όμως το άφησαν να "παίζει" στην υπόλοιπη Κρήτη και Ελλάδα για τις εντυπώσεις, παρόλο που ήξεραν για την αναβολή από τό Σάββατο.

Είναι προφανές ότι καμία εναλλακτική διαχείριση δεν υπάρχει ώστε να ολοκληρωνόταν έστω με άλλο τρόπο αυτός ο σχεδιασμός.

Αυτός, ο ατελείωτος φαύλος κύκλος χωρίς αποτέλεσμα αλλά με μεγάλο κίνδυνο για την υγεία και την ζωή όλων των κατοίκων του δήμου, αυτή η εγκληματική αδιαφορία ακόμα για τους επιβεβαιωμένα νοσούντες αλλά και για τους οικείους τους – αφού δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια απομόνωσης των κρουσμάτων – αλλά και το συνεχόμενο «κρυφτό» όλων των αρμόδιων φορέων για το ποιος φέρει την ευθύνη, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, πρέπει να μας βρει απέναντι, ενωμένες και ενωμένους , έτοιμες και έτοιμους , ώστε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

Προσυπογράφουμε τα αυτονόητα και αναγκαία αιτήματα της επιτροπής κατοίκων και φορέων του Παλαικάστρου. Δυναμώνουμε την αγωνιστική διεκδίκηση σε όλο το δήμο Σητείας για τα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας», καταλήγει στην καταγγελία της η Ομάδα Γυναικών Σητείας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια