«Κραυγή» αγωνίας από την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σητείας - Τι ζητούν

Λασίθι
«Κραυγή» αγωνίας από την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σητείας - Τι ζητούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θορυβημένοι οι γονείς, εκτιμούν ότι στην παρούσα φάση είναι τουλάχιστον άτοπο να προβούν στην ελεύθερη συμμετοχή των παιδιών τους για δια ζώσης παρακολούθηση μαθητών, όταν το προηγούμενο διάστημα χωρίς κρούσματα στην περιοχή τα σχολεία παρέμεναν κλειστά

Ανήσυχοι και προβληματισμένοι οι γονείς του Δήμου Σητείας.

Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων δια βίου μάθησης κ. Ν. Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά Συνέταξαν και απέστειλαν μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σητείας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους μεταξύ άλλων «οι γονείς θορυβημένοι εκτιμούν ότι στην παρούσα φάση είναι τουλάχιστον άτοπο να προβούν στην ελεύθερη συμμετοχή των παιδιών τους για δια ζώσης παρακολούθηση μαθητών, όταν το προηγούμενο διάστημα χωρίς κρούσματα στην περιοχή μας τα σχολεία παρέμεναν κλειστά».

Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρουν τα εξής:

«Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, μετά την αλλεπάλληλη επικοινωνία με τα μέλη μας (Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σητείας) μεταφέρουμε τον προβληματισμό και την ανησυχία των γονέων του δήμου μας, καθώς και την επιφύλαξή τους στο να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο από τη Δευτέρα όπως ορίζει η νέα ΚΥΑ.

Γνωρίζοντας το φόρτο της δύσκολης αυτής συγκυρίας που διαχειρίζεστε με το παρόν επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Τόσο η γεωγραφική μας θέση με τη δύσκολη πρόσβαση (λόγω του κακού οδικού δικτύου σε ιατρικά κέντρα περίθαλψης όσο και η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας συνιστούν σύμφωνα με τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ περαιτέρω προσοχή και αυξημένη ατομική ευθύνη ώστε να μην υπάρξει διασπορά σε ανεξέλεγκτο σημείο.

Οι γονείς θορυβημένοι εκτιμούν ότι στην παρούσα φάση είναι τουλάχιστον άτοπο να προβούν στην ελεύθερη συμμετοχή των παιδιών τους για δια ζώσης παρακολούθηση μαθητών, όταν το προηγούμενο διάστημα χωρίς κρούσματα στην περιοχή μας τα σχολεία παρέμεναν κλειστά.

Πώς λοιπόν τώρα με την έξαρση που έχει παρατηρηθεί, τα σχολεία θα ανοίξουν; Πολύ περισσότερο δε στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Παλαικάστρου όπου τα κρούσματα των τελευταίων ημερών έχουν επιβάλει ακόμη μεγαλύτερα περιοριστικά μέτρα.

Ως Ένωση Γονέων σεβόμαστε απόλυτα τις αποφάσεις των μελών μας αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες τους, στηρίζουμε την ελεύθερη βούληση του κάθε γονέα στην αποχή του παιδιού του από τις σχολικές αίθουσες και προτείνουμε:

  • Τα σχολεία της περιοχής μας να παραμείνουν κλειστά για 15 ημέρες ακόμη όπως ορίζεται από την αρχή της εμφάνισης της πανδημίας δίνοντας λίγο ακόμη χρόνο ώστε η έξαρση των τελευταίων ημερών να μεταβληθεί σε ύφεση.
  • Να συνεχιστούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης ώστε η ύλη των παιδιών να προχωρά σε αυτό το διάστημα.

Επανεκτιμώντας στη συνέχεια την κατάσταση εκ νέου και πάντοτε τηρώντας τα μέτρα που ενδείκνυται να μπορούν και τα παιδιά του Δήμου Σητείας με ασφάλεια να ακολουθήσουν το σχολικό πρόγραμμα.

Είναι σαφές ότι την ευθύνη για το κάθε παιδί φέρει αποκλειστικά ο γονέας του για το λόγο αυτό παραμένουμε στο πλευρό των οικογενειών του δήμου μας και παράλληλα είμαστε στη διάθεση κάθε αρμοδίου φορέα που επιθυμεί περαιτέρω ενημέρωση αναφορικά με τη στάση των γονέων του Δήμου Σητείας και την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή με τις τόσες ιδιαιτερότητες γεωγραφικά, αλλά και τις τελευταίες επιδημιολογικές εξελίξεις όπως αυτές διαδραματίζονται!

Είμαστε βέβαιοι ότι μετά την ενημέρωσή μας θα επανεκτιμήσετε τα δεδομένα και θα αντιληφθείτε επακριβώς την κατάσταση ώστε να μεριμνήσετε σχετικά όπως ορίζει η κοινή λογική με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών τους!».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News