Σητεία: Τουρκικό ιστιοφόρο εξέπεμψε SOS - 7 επιβαίνοντες, μεταξύ αυτών και παιδιά

Λασίθι
Σητεία: Τουρκικό ιστιοφόρο εξέπεμψε SOS - 7 επιβαίνοντες, μεταξύ αυτών και παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιβαίνοντες φέρεται να προτίθενται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο

Σε εξέλιξη βρισκόταν το μεσημέρι της Κυριακής επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμεναρχείου Σητείας για την ασφαλή πλεύση ενός τούρκικου ιστιοφόρου το οποίο είχε εκπέμψει Σήμα Κινδύνου (SOS) ανοιχτά της Σητείας.

Στο ιστιοφόρο επιβαίνουν 4 άνδρες, 2 παιδιά και μια γυναίκα.

Οι επιβαίνοντες εξέπεμψαν SOS από το βράδυ του Σαββάτου και ενώ το ιστιοφόρο βρισκόταν ανοιχτά του Παλαικάστρου.

Στο σήμα τους, υποστήριξαν πως το σκάφος τους υπέστη μηχανική βλάβη, με το ένα ιστίο του να έχει σπάσει. Για το λόγο αυτό, ζήτησαν τη συνδρομή των Λιμενικών Αρχών, προκειμένου αν καταπλεύσουν στο λιμάνι της Σητείας.

Το σκάφος του Λιμεναρχείου Σητείας βρέθηκε γρήγορα στο στίγμα που «έδωσαν» οι επιβαίνοντες του ιστιοφόρου, το οποίο και επρόκειτο να καταπλεύσει στο λιμάνι της Σητείας, περίπου, στις 2:30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δε θα επιτραπεί η αποβίβαση των 7 επιβαινόντων του ιστιοφόρου, αν και φέρεται να προτίθενται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Επίσης, το Λιμεναρχείο, ο Δήμος Σητείας και η Πολιτική Προστασία, λόγω των ειδικών συνθηκών και των περιορισμών που υπάρχουν αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού, προτού γίνει οτιδήποτε θα υποβάλλουν τους 7 επιβαίνοντες σε rapid test και, εφόσον χρειαστεί, και σε μοριακούς ελέγχους.

Αναφορικά με το αίτημα του πολιτικού ασύλου που φέρεται να ζητούν, αυτό θα κριθεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν το Π.Λ.Σ. 148 του Λιμεναρχείου Σητείας και το Π.Λ.Σ. 138 του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας.

(Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News