Ανωτατοποίηση ΑΣΤΕΚ - «Σημαντικό γεγονός για την πόλη και το Δήμο Αγίου Νικολάου»

Λασίθι
Ανωτατοποίηση ΑΣΤΕΚ - «Σημαντικό γεγονός για την πόλη και το Δήμο Αγίου Νικολάου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκσυγχρονίζεται και επεκτείνεται το πρόγραμμα σπουδών της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης

Χαμόγελα ικανοποίησης «έφερε» η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εκσυγχρονιστεί και να επεκταθεί το πρόγραμμα σπουδών της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης.

Ειδικότερα, με αφορμή την Κοινή υπουργική Απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως και του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ5824/Β/30-12-2020), σύμφωνα με την οποία εκσυγχρονίζεται και επεκτείνεται το πρόγραμμα σπουδών των δύο Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την αναβάθμιση και ανωτατοποίηση των Σχολών αυτών, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, εκφράζει την ικανοποίησή του.

«Είναι γεγονός ότι η ανακοίνωση για την αναβάθμιση της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης, αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη και τον Δήμο Αγίου Νικολάου, αφού, όπως γίνεται κατανοητό, ένα αίτημα είκοσι ετών, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης», αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου.

«Ευχαριστούμε όλους τους παράγοντες που συνέτειναν σε αυτό και κυρίως τον απελθόντα Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μ. Κόνσολα, ο οποίος κατά την επίσκεψη του στον Δήμο (20/10/20), είχε αναφερθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, και παρά την καθυστέρηση που σημειώθηκε στο χρονοδιάγραμμα που ο ίδιος είχε θέσει, εν τέλει υπήρξε όπως διαπιστώνουμε υλοποίηση. Αναμένουμε επίσης, την επίλυση και άλλων ζητημάτων που σχετίζονται με την ελπιδοφόρα αυτή αλλαγή», τονίζει.

«Έχω και κατά το παρελθόν δηλώσει ότι ο Δήμος ήταν διαχρονικά παρών σε κάθε ενέργεια και δράση που αφορούσε την στήριξη και Ανωτατοποίηση της Σχολής Τουρισμού. Ήδη όπως είναι γνωστό, έχουμε αγοράσει έκταση (120 στρέμματα) στην περιοχή των Λακωνίων με στόχο την δημιουργία Πανεπιστημιακού campus, αλλά και χώρων που θα λειτουργήσουν ως εστίες για την ΑΣΤΕΚ και το ΕΛΜΕΠΑ».

Συνεχίζοντας αναφέρει: «Στην παρούσα περίοδο προέχει η συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού, προκειμένου να διαχειριστούμε το ζήτημα των υποδομών που θα πρέπει να υπάρξουν στην περιοχή, ώστε να λειτουργήσει η ΑΣΤΕΚ και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού δεδομένου, ότι το “κομμάτι” των αθλητικών υποδομών που απαιτούνται – σε ποσοστό 80-85%- έχουν ολοκληρωθεί από τον δήμο».

Κλείνοντας τη δήλωσή του τονίζει: «Γίνεται κατανοητό, ότι ο δήμος είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει και στο εξής, όπου του ζητηθεί, αλλά προφανώς δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος, ενός πλήρους κτιριολογικού προγράμματος, αφού εκκρεμούν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με την λειτουργία των Σχολών: “Δια Βίου Μά-θησης”, σύμφωνα με απόφαση του Πανεπιστημίου Κρήτης.

»Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να υπάρξει ενιαίος σχεδιασμός, ώστε να τεθούν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν στην σωστή σειρά και να αρχίσουν, να υλοποιούνται προς όφελος της ευρύτερης περιοχής».

(Φωτογραφία αρχείου unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News