Λασίθι

Μαζικά τεστ στο Παλαίκαστρο Σητείας: Εντοπίστηκαν 13 κρούσματα

Σχετικά υψηλός θεωρείται ο αριθμός των θετικών στον ιό

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές μετά τα κρούσματα στο Παλαίκαστρο Σητείας και ασθενείς με κορωνοϊό που οδηγήθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο. Στην περιοχή διενεργήθηκαν από τις ΚΟΜΥ rapid tests σε κατοίκους για να διαπιστωθεί, εάν και κατά πόσο, υπάρχει διασπορά του ιού. Ήδη έχουν εντοπιστεί 13 κρούσματα γεγονός που δημιουργεί εύλογη ανησυχία

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη που μίλησε στο neakriti.gr «νωρίτερα το μεσημέρι είχαν διενεργηθεί 80 τεστ και εντοπίστηκαν 6 θετικά κρούσματα. Αν και είναι θέμα της πολιτικής προστασίας να αξιολογήσει τα αποτελέσματα, θεωρείται υψηλός αριθμός κρουσμάτων. Επισκέθηκα κι εγώ το Παλαίκαστρο, συνομίλησα με τους κατοίκους και τους εφιστήσαμε την προσοχή. Από εκεί και πέρα ο δήμος επικουρικά βοηθάει στη διαδικασία, είναι θέμα πολιτικής προστασίας γαι τις περαιτέρω κινήσεις».

Από τα αποτελέσματα των τεστ θα διαμορφωθεί μια ενδεικτική εικόνα για την περιοχή για να γνωρίζουν αρχές και κάτοικοι την πραγματική διάσταση της κατάστασης.

Τηλεφωνική επικοινωνία του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας με τον Δήμαρχο Σητείας για τα κρούσματα στο Παλαίκαστρο

                Με αφορμή τα κρούσματα στο Παλαίκαστρο, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας Συμεωνίδης Σίμος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη.

Ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στο Παλαίκαστρο, ζήτησε να μάθει ποιες είναι οι ενέργειες του Δήμου ως τώρα και σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί από εδώ και πέρα. Ο Συμεωνίδης Σίμος αφού έλαβε την ενημέρωση επισήμανε ότι:

 «Χρειάζεται να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να πραγματοποιηθούν τα rapid test για όλο τον πληθυσμό του Παλαικάστρου και ευρύτερα στα χωριά της Δημοτικής ενότητας Ιτάνου της Δημοτικής ενότητας Σητείας και στην πόλη της Σητείας, γιατί είναι ένα χωριό που είναι πάρα πολύ κοντά στην πόλη, είναι δεκάδες αν όχι εκατοντάδες οι Παλαικαστριανοί που εργάζονται στην Σητεία, επισκέφθηκαν τα χωριά τους και τις περιουσίες τους αυτές τις μέρες, όπως και αρκετοί που εργάζονται στο Παλαίκαστρο μετακινούμενοι από άλλες περιοχές(...)πρέπει να υπάρξει ουσιαστική ιχνηλάτηση των επαφών όλων των κρουσμάτων διότι ήδη υπάρχουν καταγγελίες που φτάνουν και σε μας όπου δεν περιέχονται στην λίστα της ιχνηλάτησης ακόμα και συγγενείς α' βαθμού που ήρθαν επαναλλειμένως σε επαφή αυτές τις μέρες με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Επίσης πρέπει να υπάρξει απαίτηση από το υπουργείο Υγείας και την 7η ΥΠΕ ώστε ενισχυθούν έστω και τώρα τα Νοσοκομεία του Λασιθίου και ιδιαίτερα το Νοσοκομείο-ΚΥ Σητείας, με δεδομένη την υγειονομική πίεση που θα προκύψει. »

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, το γραφείο Δημάρχου έστειλε επιστολή προς όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων όπου η Λαϊκή Συσπείρωση έχει σοβαρά ερωτήματα και ενστάσεις. Συγκεκριμένα: δεν υπάρχει σαφής αναφορά για μέτρα ώστε να γίνουν μαζικά τεστ σε όλη την Δημοτική Ενότητα Ιτάνου και Σητείας και ειδικά σε μαζικούς χώρους δουλειάς. Δεν γίνεται αναφορά για ολοκληρωμένο σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος πέρα από την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει μέριμνα ώστε το υπουργείο Υγείας πέρα από το να "ενημερώνεται" πρέπει να ενισχύσει τις υγειονομικές μονάδες του Δήμου και ευρύτερα του Λασιθίου. Τέλος στο σημείο -ε- γίνεται αναφορά ότι: «προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη για διασπορά του ιού πέραν της συγκεκριμένης περιοχής» κάτι που πέρα από είναι πολύ επικίνδυνο αφού αυτό που χρειάζεται είναι επαγρύπνηση, πίεση και μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο έγκαιρα και σωστά και όχι ένας αυθαίρετος καθησυχασμός.               

                Είναι φανερό ότι από την συνομιλία και τις εξελίξεις προκύπτει αναγκαιότητα για ΑΜΕΣΗ συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Σητείας με την συμμετοχή εκπροσώπου από τον ΕΟΔΥ ώστε να αποφασιστούν τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε άμεσα σαν Δήμος Σητείας και να γίνει ο απαραίτητος συντονισμός όπου απαιτείται.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια