Ηλεκτρονικές δράσεις στο Οροπέδιο Λασιθίου

Λασίθι
Ηλεκτρονικές δράσεις στο Οροπέδιο Λασιθίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε νέα τεχνολογική εποχή ο Δήμος

Σε νέα τεχνολογική εποχή περνά ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, που αξιοποιώντας καινοτόμες ηλεκτρονικές δράσεις τοποθέτησε ειδικές οθόνες που θα προβάλλουν μηνύματα σε εικόνες, βίντεο, με απομακρυσμένη διαχείριση, ώστε να ενημερώνεται με άμεσο τρόπο ο πολίτης για μια μεγάλη γκάμα θεμάτων του Δήμου που περιλαμβάνει εκδηλώσεις, ανακοινώσεις, αλλά και ζητήματα πολιτικής προστασίας...

Ο Δήμος Οροπεδίου λειτουργεί ήδη πιλοτικά ψηφιακές οθόνες εξωτερικού χώρου, για την ενημέρωση πολιτών και επισκεπτών, σε κεντρικά σημεία για την ενημέρωση των δημοτών αλλά και των επισκεπτών.

Πρόκειται για 4 οθόνες LED τύπου P8 με wifi και διαστάσεων 1.280 μ. x 0,96 μ., με συνολική διάσταση 2.350 x 1.280 x 450, με διπλό κάδο ανακύκλωσης απορριμμάτων για την προώθηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στην ανακύκλωση, καθώς και μία οριζόντια οθόνη LED P10 έγχρωμη με wifi, διαστάσεων 1,92 μ. x 0,96 μ.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νικηφόρος Γερακάκης και ο πρόεδρος της Μονομετοχικής Επιχείρησης Χάρης Κοντογιάννης επέβλεψαν τις εργασίες τοποθέτησης στις κοινότητες Τζερμιάδου, Αγίου Γεωργίου, Καμινακίου και Ψυχρού, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Γερακάκης, μετά την αποπεράτωση της αποκατάστασης των εργασιών στον επαρχιακό δρόμο Κρασίου-Οροπεδίου Λασιθίου, θα τοποθετηθεί και πέμπτη οθόνη στο Σελί Αμπέλου, προκειμένου ο επισκέπτης του Λασιθίου να έχει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για την περιήγησή του στον τόπο των θεών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης δήλωσε ότι «η χρηματοδότηση για το πρωτοπόρο πιλοτικό έργο γίνεται από ίδια έσοδα του Δήμου και αποτελεί την πρώτη φάση για την ολοκληρωμένη ενημέρωση του πολίτη, ενώ ήδη εκπονείται η μελέτη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί, από ευρωπαϊκούς πόρους, η τοποθέτηση σε όλους τους οικισμούς του Δήμου. Στόχος μας είναι, με την ολοκλήρωση εγκατάστασης των οθονών, ο πολίτης, ο επισκέπτης, να έχει ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα του τόπου, τις ομορφιές του, την ιστορία του και άλλα χρήσιμα στοιχεία. Ο Δήμος μας, στο πλαίσιο της στρατηγικής του πολιτικής που υλοποιεί, αξιοποιεί καινοτόμες εφαρμογές μέσω και της διαδικτυακής πληροφόρησης».

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News