Κρούσματα στο Μακρύ Γιαλό: 9 εργάτες θετικοί στον κορωνοϊό

Λασίθι
Κρούσματα στο Μακρύ Γιαλό: 9 εργάτες θετικοί στον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

9 θετικά κρούσματα από τα 123 που ελέγχθηκαν στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 9 από τους 123 άνδρες Αφγανικής και Πακιστανικής υπηκοότητας, που ελέγχθηκαν στον Καλαμοκανιά Μακρύ Γιαλού το Σάββατο από Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, ακολουθώντας το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την επόπτρια Υγείας και υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας Λασιθίου του ΕΟΔΥ κ. Αθήνα Καρπούζη, έγινε το περασμένο Σάββατο μοριακός έλεγχος (PCR) σε 123 άτομα, εργάτες γης στον Μακρύ Γιαλό Ιεράπετρας μετά από ανεύρεση θετικών κρουσμάτων τις προηγούμενες ημέρες.

Ανευρέθηκαν 9 θετικά στον ιό δείγματα. Τα 9 αυτά άτομα, τίθενται σε (επιπλέον) 14ήμερη καραντίνα και χρήζουν απομόνωσης από τους υπόλοιπους, αρνητικούς στη  δειγματοληψία ομοεθνείς τους.

Οι υπόλοιποι 114 αρνητικοί στην δειγματοληψία του Σαββάτου, θα συνεχίσουν την καραντίνα, στην οποία ήδη βρίσκονται, μέχρι την ολοκλήρωση των 14 ημερών. Στο γκρουπ των 28  Αφγανών που εξετάστηκαν βρέθηκαν 9 άτομα θετικά, όλα Αφγανικής καταγωγής,  και  είναι αυτά που θα παραμείνουν σε καραντίνα και απομόνωση άλλες 14 μέρες.

Στο γκρουπ των 95 Πακιστανών δεν βρέθηκαν θετικά δείγματα.

Και οι δύο νεαροί που βρέθηκαν θετικοί την περασμένη Δευτέρα είναι Αφγανοί.

Συνεστήθη τηλεσυμβουλευτική των ασυμπτωματικών ασθενών, από τον ιατρό εργασίας του Δήμου Ιεράπετρας, σε συνεργασία με τον ιατρό του Π.Ι. Μακρύ Γιαλού.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες 3-4 ημέρες, θα γίνει επανέλεγχος PCR, στα  114 άτομα που ήταν αρνητικοί στον ιό. Τα άτομα που δεν θα βρίσκονται σε καραντίνα, οφείλουν όπως ακολουθήσουν ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας μέχρι την επόμενη δειγματοληψία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News