Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Μακρύ Γιαλό το Σάββατο – Μοριακό τεστ στους 100 μετανάστες

Λασίθι
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Μακρύ Γιαλό το Σάββατο – Μοριακό τεστ στους 100 μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 100 περίπου οικονομικοί μετανάστες βρίσκονται σε καραντίνα – Ανησυχία των κατοίκων για πιθανή διασπορά του ιού

Το ερχόμενο Σάββατο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επισκεφτεί το Δημοτικό κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας, για να κάνει το μοριακό  test της ανίχνευσης του κορωνοϊού στους 100 περίπου οικονομικούς μετανάστες Αφγανικής και Πακιστανικής υπηκοότητας , οι οποίοι τους τελευταίους μήνες διαμένουν σε τέσσερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που πληρούν απόλυτα τους όρους της υγιεινής διαβίωσης.

Σε αυτά τα τουριστικά καταλύματα  έμεναν και οι δυο νεαροί Αφγανοί που βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα θετικοί στον κορωνοϊό από τους ιατρούς του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας. Από την ανίχνευση των επαφών τους , αφού δούλευαν ως εργάτες γης στα θερμοκήπια και στους ελαιώνες της περιοχής, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ένας Έλληνας , ο οποίος τέθηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό με ήπια συμπτώματα της νόσου.

«Εμείς από το Δήμο Ιεράπετρας, είχαμε προτείνει να κάνουμε σε όλους τους μετανάστες που έχουν τεθεί σε καραντίνα , το rapid test , με τη βοήθεια του ιατρού εργασίας του Δήμου μας. Από τον ΕΟΔΥ ωστόσο με τον οποίο είμαστε σε καθημερινή επαφή, μας ζητήθηκε να περιμένουμε , καθώς έχουν προγραμματίσει οι ίδιοι , να έρθουν το ερχόμενο Σάββατο στον Μακρύ Γιαλό και με τη βοήθεια τη δική μας να κάμουν  σε όλους τους μετανάστες το μοριακό test,  το οποίο θα είναι  και πιο αξιόπιστο αφού θα έχουν περάσει 5-6 μέρες όπως απαιτείται για να εκδηλωθεί η νόσος και παράλληλα θα κάνουν και την ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Στο μεταξύ εμείς φροντίζουμε να προμηθεύουμε τους περιορισμένους στα διαμερίσματα τους μετανάστες, με είδη πρώτης  ανάγκης τρόφιμα και φάρμακα και είδη ατομικής υγιεινής, μέχρι  να περάσουν οι μέρες που απαιτείται να μείνουν σε καραντίνα», μας είπε ο αντιδήμαρχος  Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού Δήμου Ιεράπετρας Μανόλης Βρυγιωνάκης.

Στο μεταξύ στους κατοίκους των  οικισμών όπου φιλοξενείται μεγάλος αριθμός μεταναστών εργατών γης , όπως στη Νέα Ανατολή, στη Γρα Λυγιά , στο Κεντρί και στη Βαϊνιά , υπάρχει  η αναμενόμενη και εύλογη ανησυχία της πιθανής διασποράς της νόσου.

«Δεν έχουμε σχεδιάσει να υποβάλουμε όλους τους μετανάστες σε rapid test  γιατί δεν είναι σωστό να τους στοχοποιήσουμε  χωρίς λόγο. Αυτό θα μπορούσε να περάσει και ρατσιστικά μηνύματα στην τοπική μας κοινωνία. Όπου όμως έχουμε την εκδήλωση κάποιου κρούσματος όποιας εθνικότητας , όποια φυλής και όποιου χρώματος, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε όσα μέτρα απαιτούνται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και πάντα με τις οδηγίες του αρμόδιου ΕΟΔΥ», δηλώνει ξεκάθαρα η αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ιεράπετρας κ Χρύσα Χατζημαρκάκη.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News