Οροπέδιο Λασιθίου: Η γη «κατάπιε» αγροτική κατοικία - Καταστροφικές πλημμύρες

Κρήτη
Οροπέδιο Λασιθίου: Η γη «κατάπιε» αγροτική κατοικία - Καταστροφικές πλημμύρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες σοκ από το σπίτι που πλέον....εξαφανίστηκε – Για πρωτοφανές φαινόμενο κάνει λόγο ο δήμαρχος

Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου, το φετινό φθινόπωρο, αν μη τι άλλο, άφησαν πίσω τους τεράστιες καταστροφές.

Αίσθηση προκαλεί μια φωτογραφία που ανέβασε στο Facebook, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης και η οποία μαρτυρά το μέγεθος της απόλυτης καταστροφής σε μία αγροτική κατοικία που όχι απλά έχει υποστεί ζημιές αλλά έχει εξαφανιστεί στην κυριολεξία.

"Εδώ υπήρχε αγροτόσπιτο. Βούλιαξαν όλα μέσα στη γη", αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Στεφανάκης στην ανάρτηση του,  με την εικόνα να μιλάει από μόνη της.

"Λες και άνοιξε η γη και κατάπιε το σπίτι. Αυτό που συνέβη είναι ανήκουστο και πρωτοφανές για το Οροπέδιο, υποστηρίζει ο Δήμαρχος προσθέτοντας: «Με ειδοποίησαν για να πάω να δω τι συμβαίνει και δεν πίστευα στα μάτια μου. Η συγκεκριμένη αγροικία που βρίσκεται εντός του κάμπου, εμβαδού 15 τ.μ και ύψους 3 μέτρων υποχώρησε κάτω από το έδαφος και πλέον δεν υπάρχει".

Σίγουρα ως κύρια αιτια θεωρούνται και σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο, τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν όλο αυτό το διάστημα τη συγκεκριμένη περιοχή, με αποτέλεσμα το έδαφος να γίνει ακόμη πιο σαθρό και να «καταπιεί» το σπίτι.

"Το Οροπέδιο έχει χρόνια να ζήσει τόσο δυνατές και συνεχείς βροχοπτώσεις", προσθέτει προβληματισμένος ο Δήμαρχος

Απελπισμένος και ο ιδιοκτήτης που ειδοποιήθηκε, έσπευσε να δει τι είχε συμβεί και ήρθε αντιμέτωπος με ένα απίστευτο και άνευ προηγουμένου θέαμα με κόπους μιας ζωής να πηγαίνουν χαμένοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News