Λασίθι

Θραψανιώτης: Στη Βουλή το ζήτημα της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Η ερώτηση του βουλευτή

Ερώτηση  και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (Α.Κ.Ε.), στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ο βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης έπειτα από επιστολή του Συλλογου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας σύμφωνα με την οποία  σοβαρά ερωτήματα  προκύπτουν για την σωστή και διαφανή αξιοποίηση των δωρεών του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας προς το νοσοκομείο της πόλης καθώς και ερωτήματα για τις όλες οικοδομικές εργασίες που διενεργούνται από την αρχή του έτους έως σήμερα».

Στις 16/11/2020  ο Συλλόγους Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας,  εξέδωσε επιστολή στην οποία τονίζεται    ότι  στο νοσοκομείο  διατέθηκε για το 2020 το ποσό των  45.507,53  ευρώ, χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνονται οι προσφορές σε δωρεάν εθελοντική εργασία, δωρεάν τεχνική υποστήριξη και δωρεάν προσφορές υλικών που και αυτά έγιναν κατόπιν εκκλήσεων του Συλλόγου μας.  Οι εθελοντικές προσφορές εκτιμώνται τουλάχιστον στο ποσό των 20.000 ευρώ σε εργασία  και υλικά. Από τα 45.507,53 ευρώ,  ένα μικρό ποσό αξιοποιήθηκε για έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από  την πανδημία, ενώ το μεγάλο υπόλοιπο αξιοποιήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον Αναπληρωτή Διοικητή για κτιριακές ανάγκες. Αυτός ο τρόπος αξιοποίησης εύλογα θέτει το ερώτημα,  αν όλες αυτές οι κτιριακές παρεμβάσεις έγιναν κατόπιν μελετών, υπολογισμό κόστους, ενημέρωση και έκφραση αιτήματος προς την πολιτεία.

Πραγματοποιήθηκαν ακόμα παρεμβάσεις κοπής και αποψίλωσης των μεγάλων δέντρων στον ανατολικό περίβολο του Νοσοκομείου για τα οποία  ο Αναπληρωτής Διοικητής  εξέφρασε στην επιτροπή την πρόθεσή του να τα ξεριζώσει και καμία μελέτη δεν έχει παρουσιαστεί.  Η αιτιολογία  είναι ότι  εμποδίζουν στη δημιουργία ράμπας στην πτέρυγα covid και σε άλλες κατασκευές,  που προτίθεται να κάνει .

Βάση των ανωτέρων,

Α. Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

Βάση ποιας διαδικασίας εγκρίθηκαν  οι μελέτες, οι αδειοδοτήσεις ανάληψης  και εκτέλεσης των παραπάνω έργων στο νοσοκομείο Ιεράπετρας

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η  δημιουργία  του ειδικού χώρου για την εγκατάσταση  του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Ιεράπετρας

Υπάρχουν μελέτες   και αδειοδότηση για την κοπή  των πολυετών δέντρων στο πίσω μέρος του νοσοκομείου

Β. Αιτούμεθα να κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων όλα τα σχετικά έγγραφα για όλες τις παραπάνω οικοδομικές εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί το έτος 2020 στο νοσοκομείο Ιεράπετρας.

(Φωτογραφία Rawpixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια