Λασίθι

Lockdown: Εξοργισμένοι οι ιδιοκτήτες καφέ & εστίασης Ιεράπετρας - «Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα κλειστά μαγαζιά»

Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα κλειστά λόγω Covid καταστήματα

«Εξοργιστικό και συνάμα κοινωνικά απαράδεκτο να πραγματοποιούνται διακοπές σε κλειστά καταστήματα εστίασης»

Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές της ηλεκτροδότησης των κλειστών λόγω covid 19 καταστημάτων καφέ και εστίασης ζητούν με παρέμβαση τους προς όλους τους παρόχους και τη ΔΕΗ, 50 Σωματεία από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Καφέ και Εστίασης Ιεράπετρας.

«Ζητούμε να σταματήσουν εδώ και τώρα να μας κόβουν το ρεύμα οι πάροχοι και η ΔΕΗ, αφού οι επιχειρήσεις μας παραμένουν κλειστές με απόφαση της κυβέρνησης και δεν έχουν έσοδα. Όταν αποφασιστεί να ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις μας, να μας φωνάξουν να ρυθμίσουμε τις οφειλές μας, που δημιουργήθηκαν χωρίς τη δική μας ευθύνη και να τις αποπληρώσουμε μαζί με τους τρέχοντες λογαριασμούς σε 24 άτοκες δόσεις, για να μπορέσουμε να ξαναλειτουργήσουμε. Ζητάμε επίσης από την πολιτεία να στηρίξει τον κλάδο μας με τολμηρά και ρεαλιστικά μέτρα, που θα βοηθούν προς την κατεύθυνση να μείνουμε στα μαγαζιά μας, να κρατήσουμε το προσωπικό μας και να μην κλείσουμε, πυροδοτώντας την ανεργία», μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ και Εστίασης Ιεράπετρας κ. Μανόλης Μιχελαράκης.

Η «Ελληνική Εστίαση» σαν φορέας που εκπροσωπεί τα 50 πρωτοβάθμια σωματεία, σε όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας με περισσότερα από 70.000 καταστήματα εστίασης και 350.000 εργαζόμενους, συμμετέχει ισότιμα στην διαβούλευση με την κυβέρνηση, αναζητώντας τις βέλτιστες λύσεις εξόδου από την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

«Δεδομένων των ακραίων και πρωτόγνωρων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί σήμερα στην αγορά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως είναι εξοργιστικό και συνάμα κοινωνικά απαράδεκτο να πραγματοποιούνται διακοπές σε κλειστά καταστήματα εστίασης κατά την διάρκεια και του δεύτερου lockdown. Δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές αξιολογήσεις, όπως «για τις διακοπές ρεύματος λαμβάνεται υπόψη/συνεκτιμάται το συνολικό «προφίλ» του εκάστοτε πελάτη, όπως, η ιστορικότητα των πληρωμών του».

»Θα σας θυμίσουμε την φράση του πρωθυπουργού πως οι συνθήκες που βιώνει η χώρα είναι πολεμικές. Σε αυτό το πλαίσιο και με την ανάλογη πολιτική βούληση ,στηρίξτε ουσιαστικά επιχειρηματίες, που εδώ και εφτά μήνες είτε υπολειτουργούν είτε κλείνουν με κρατική εντολή.  Καμία διακοπή σε καταστήματα εστίασης όσο διαρκεί το lockdown.

»Το ίδιο και στην φυσική κατοικία των ιδιοκτητών, αφού υπάρχει αντικειμενική αδυναμία εργασίας λόγω της αναστολής. Στο διάστημα που τα καταστήματα είναι κλειστά κανένας έναντι λογαριασμός και χρέωση μόνο της αξίας του ρεύματος. Τα χρέη που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 να ρυθμιστούν τουλάχιστον σε 24 δόσεις και χωρίς την καταβολή προκαταβολής. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και ο κοινωνικός ρόλος της ΔΕΗ, δεν πρέπει να εξαντλείται σε διαφημιστικά σποτ αλλά να αγγίξει έναν κλάδο με χιλιάδες πελάτες της, που καταρρέει», αναφέρουν σε έγγραφο που έστειλαν αρχικά προς τη ΔΕΗ από την «Ελληνική Εστίαση» με τα αιτήματά τους να είναι κοινά και να απευθύνονται επίσης και προς όλους τους παρόχους ρεύματος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια