Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Οι παραγωγοί καλούνται να δηλώσουν τις ζημιές από τις πλημμύρες

Λασίθι
Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Οι παραγωγοί καλούνται να δηλώσουν τις ζημιές από τις πλημμύρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το διάστημα 6 έως 11 Νοεμβρίου

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου καλεί τους πληγέντες παραγωγούς να προχωρήσουν στις αναγγελίες ζημιάς από πλημμύρα που έγιναν το διάστημα από 6 έως 11 Νοεμβρίου 2020 και να συμπληρώσουν τις σχετικές αιτήσεις ζημιάς παραγωγών.

Βάσει της ενημέρωσης του ΕΛΓΑ, το πάγιο κεφάλαιο (εγκαταστάσεις κ.τ.λ) και τα αποθηκευμένα προϊόντα, πρέπει υποχρεωτικά να έχουν υποβάλει αρχική αίτηση ζημιάς, προκειμένου να ενταχθούν σε πρόγραμμα ΚΟΕ.

Επίσης οι παραγωγοί που θα υποβάλουν Αίτηση Ζημίας Παγίου Κεφαλαίου, ενημερώνονται από τον ΕΛΓΑ ότι ενισχύσεις καταβάλλονται μόνο στις γεωκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που τηρούν τις προβλεπόμενες από την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία διατάξεις περί νόμιμης λειτουργίας και έχουν ασφαλίσει κύρια στοιχεία της γεωργικής τους εκμετάλλευσης σε Ασφαλιστικό Φορέα για τουλάχιστον ένα από τους στατιστικά συχνότερους κλιματικά κινδύνους. Ειδικότερα για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις απαιτείται η κατοχή Άδειας Εγκατάστασης κατά την αποκατάσταση της ζημιάς.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης ευχαριστεί δημόσια τον Πρόεδρο και τα στελέχη του ΕΛΓΑ που μετά από σχετική ενημέρωση που τους έκανε για την έκταση των καταστροφών στον πρωτογενή τομέα από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες το παραπάνω χρονικό διάστημα, ανταποκρίθηκαν άμεσα προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News