Πώς θα γίνει το άνοιγμα της εστίασης την 1η Δεκεμβρίου; - «Ο κλάδος μας οδηγείται στην πλήρη κατάρρευση»

Λασίθι
Πώς θα γίνει το άνοιγμα της εστίασης την 1η Δεκεμβρίου; - «Ο κλάδος μας οδηγείται στην πλήρη κατάρρευση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διευκρινίσεις ζητά ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Καφέ και Εστίασης Ιεράπετρας

Διευκρινίσεις ζητά από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση ο πρόεδρος του Σωματείου των Καταστηματαρχών Καφέ και Εστίασης Ιεράπετρας κ. Μανόλης Μιχελαράκης, αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει το λιανεμπόριο και την εστίαση την 1η Δεκεμβρίου.

«Η δήλωση του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νίκου Παπαθανάση για σχεδιασμό ανοίγματος της εστίασης από την 1η Δεκεμβρίου, δημιούργησε τουλάχιστον απορίες και επιβεβαίωσε την πεποίθηση μας ότι η εστίαση απουσιάζει από κάθε ουσιαστική διαβούλευση για ότι την αφορά.

Η χρησιμοποίηση του γενικού όρου «άνοιγμα της εστίασης» αποπροσανατολίζει και υπεραπλουστεύει τον κλάδο που υποφέρει εδώ και μήνες και έχει γίνει αποδέκτης επαναλαμβανόμενων λαθών.

Θέλουμε να μας διευκρινίσει ο κ. Παπαθανάσης:

  • Σε ποια βάση σχεδιάζεται το άνοιγμα;
  • Για ποιες ακριβώς δραστηριότητες εστίασης, αφού για πολλές από αυτές απαγορεύεται απ’ τους υγειονομικούς περιορισμούς να λειτουργήσουν εδώ και μήνες;
  • Πως θα καλυφθεί οικονομικά η υπολειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και η οικονομική αιμορραγία που προκαλούν οι αυστηροί υγειονομικοί περιορισμοί;
  • Η σωρεία αντιφάσεων και γενικεύσεων των ΚΥΑ που εκδόθηκαν τους προηγούμενους μήνες, θα συνεχιστούν αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος;
  • Τι θα ωφελήσει ένα μικρής διάρκειας άνοιγμα; Κρατικά έσοδα; Τόνωση της ψυχολογίας;
  • Και το ενδεχόμενο τρίτου lockdown πώς θα αντιμετωπιστεί; Με θερμάστρες και νέα δάνεια;», ρωτά ο κ. Μανόλης Μιχελαράκης.

«Ο κλάδος μας οδηγείται στην πλήρη κατάρρευση αβοήθητος, συσσωρεύοντας χρέη τόσο κατά την διάρκεια των δυο lockdown, όσο και στο διάστημα υπολειτουργίας του.

Αποσπασματικές και επικοινωνιακές «λύσεις» έχουν φέρει σε οριακή θέση την εστίαση.

Ο κλάδος της Ελληνικής Εστίασης απαιτεί στοχευμένους υποστηρικτικούς όρους επανέναρξης, ειδάλλως την Επιλογή Αναστολής Λειτουργίας με ουσιαστική οικονομική στήριξη», καταλήγει ο πρόεδρος του Σωματείου των καταστηματαρχών Καφέ και Εστίασης Ιεράπετρας κ. Μανόλης Μιχελαράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News