Άγιος Νικόλαος: Αποφυλακίζεται ο πρώην γενικός διευθυντής ΔΕΠΑΜΑΝ- Είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση

Κρήτη
Άγιος Νικόλαος: Αποφυλακίζεται ο πρώην γενικός διευθυντής ΔΕΠΑΜΑΝ- Είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν από μερικούς μήνες από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης είχε καταδικαστεί για την υπεξαίρεση 250.000 ευρώ από την Επιχείρηση

Αποφυλακίζεται ο 56χρονος πρώην γενικός διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης της Μαρίνας του Αγίου Νικολάου (ΔΕΠΑΜΑΝ), ο οποίος είχε καταδικαστεί πριν από μερικούς μήνες από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για την υπεξαίρεση ποσού περίπου 250.000 ευρώ από την Επιχείρηση.

Ο 56χρονος Κρητικός, στον οποίο είχε επιβληθεί τον περασμένο Ιανουάριο ποινή κάθειρξης 5 ετών, είχε προβεί το προηγούμενο διάστημα σε αίτηση αναίρεσης της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου στον Άρειο Πάγο. Ενόψει της απόφασης του Αρείου Πάγου, η πλευρά του καταδικασθέντος για υπεξαίρεση προχώρησε σε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του.

Πριν από λίγα 24ωρα, το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκανε δεκτό το αίτημα του 56χρονου, ο οποίος αποφυλακίζεται. Σε περίπτωση που ο Άρειος Πάγος δεν προβεί στην αναίρεση της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ο 56χρονος θα επιστρέψει στη φυλακή.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2020. Ο 56χρονος είχε αρνηθεί τότε στην απολογία του τα όσα του προσάπτουν. Ωστόσο, το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για υπεξαίρεση.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο 56χρονος είχε κριθεί ένοχος για την πράξη της υπεξαίρεσης αλλά και της απιστίας. Το δικαστήριο τού είχε επιβάλει τότε ποινή 10 ετών για την κάθε μία πράξη και τελικά του είχε επιβληθεί κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο, ο 56χρονος Κρητικός κρίθηκε ένοχος μόνο για την υπεξαίρεση. Αναφορικά με την πράξη της απιστίας, το Πενταμελές Εφετείο έκρινε ότι αφορούσε σε ποσό μικρότερο των 120.000 ευρώ και μετέτρεψε την εν λόγω πράξη σε πλημμέλημα. Έτσι, το αδίκημα της απιστίας παραγράφηκε, αφού έχει παρέλθει η οκταετία. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης πέντε ετών για την υπεξαίρεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου για πενταετή κάθειρξη στον 56χρονο ελήφθη κατά πλειοψηφία (3-2): Οι δύο από τους δικαστές είχαν την άποψη να του επιβληθεί φυλάκιση 4 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό, ο 56χρονος είχε οδηγηθεί στη φυλακή, αφού δεν είχε χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Ωστόσο, λίγους μήνες μετά αποφυλακίστηκε υπό όρους. Ο 56χρονος επέστρεψε στη φυλακή μετά την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ωστόσο πλέον αποφυλακίζεται εκ νέου.

Φωτογραφία: Rawpixel

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News