Η Κίρκη… έφερε μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη - Σε ποια περιοχή έβρεξε περισσότερο - Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός αύριο

Κρήτη
Η Κίρκη… έφερε μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη - Σε ποια περιοχή έβρεξε περισσότερο - Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός αύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γρήγορο το πέρασμα της Κίρκης από την Κρήτη αλλά με σημαντικά ύψη βροχής

Μπορεί να ήταν σύντομο το πέρασμα της Κίρκης από το νησί μας, ωστόσο οι ποσότητες νερού που άφησε στο πέρασμά της, σύμφωνα με τα στοιχεία, ήταν σημαντικές.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Κώστα Λαγουβάρδο, σημαντικά ήταν τα ύψη βροχής στην Κρήτη κυρίως στα νότια τμήματα του νησιού.

Με την Ανατολική Κρήτη να δέχεται τις μεγαλύτερες ποσότητες νερού και πιο συγκεκριμένα την Ιεράπετρα, όπου έπεσαν 50 χιλ. βροχής, δεύτερα έρχονται τα Σφακιά Χανίων με 47 χιλ. βροχής, ενώ ο Λέντας Ηρακλείου έρχεται τέταρτος με 39 χιλιοστά βροχής.

Δείτε τον χάρτη που ακολουθεί, όπου παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχόπτωσης μέχρι τι 6 το απόγευμα της Τετάρτης 28/10, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ο καιρός αύριο

Στα δυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος  ο καιρός αύριο. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν γρήγορα στα ηπειρωτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Στην Κρήτη προβλέπεται βροχερός καιρός και αύριο, κυρίως στα ανατολικά τμήματά της, ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις, ενώ άμεση θα είναι και η βελτίωση. Πιο αναλυτικά, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται αύριο, ενώ τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές τις πρωινές ώρες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 ως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα νότια και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News