Λασίθι

Ιεράπετρα: Ζητούν οικονομική ενίσχυση των αγροτών λόγω κορωνοϊού

315.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των εργασιών του γηροκομείου

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του Προέδρου του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, κ. Γαϊτάνη Ιωάννη και του Ταμία του Συλλόγου, κ. Εμμανουήλ Καβουσανάκη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενδελεχής ενημέρωση του Περιφερειάρχη για την ιδιαίτερη διαχείριση που χρίζει η οικονομική ενίσχυση των αγροτών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε τα παρακάτω:

«Στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών για επιπλέον χρηματικές αποζημιώσεις για την κάλυψη των ζημιών που έχουν υποστεί από τις συνέπειες του Covid-19, ζητήσαμε από τον Περιφερειάρχη την από κοινού μετάβασή μας στα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να επιτύχουμε όσο το δυνατόν αύξηση των χρηματικών ενισχύσεων.

Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο και τους Φορείς, διότι θεωρούμε ότι αυτή η αδικία πρέπει να αποκατασταθεί, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προς όφελος όλων των αγροτών, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες και να συνεχίσουν να καλλιεργούν».

Παράλληλα, συνάντηση πραγματοποιήθηκε και για αναπτυξιακά θέματα και έργα που αφορούν τον Δήμο Ιεράπετρας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον Περιφερειάρχη κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημερώσαμε για τις εξελίξεις αναφορικά με τη μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Ιεράπετρα, αλλά και για την πορεία των εργασιών που πραγματοποιούνται στο κτίριο που θα στεγάσει το γηροκομείο.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή, θέσαμε σε άμεση προτεραιότητά μας τη δημιουργία ενός ποιοτικού και σύγχρονων προδιαγραφών γηροκομείου, που θα προσφέρει με ασφάλεια όλες τις ανέσεις στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Για τη γρήγορη υλοποίησή του, έχοντας στα χέρια μας τη μελέτη του γηροκομείου, αιτηθήκαμε προς την Περιφέρεια επιπλέον οικονομική ενίσχυση ύψους 315.000€ για την ολοκλήρωση των εργασιών η οποία και έγινε αποδεκτή.

Ευχαριστώ́ τον Περιφερειάρχη,κ. Σταύρο Αρναουτάκη, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για χρηματοδότηση και για την αγαστή συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια