Λασίθι

Το «εκκλησάκι» της λίμνης του Αγίου Νικολάου

Στην πραγματικότητα είναι σκηνικό από ελληνική ταινία

Στο πιο γραφικό σημείο του Αγίου Νικολάου που δεν είναι άλλο από τη λίμνη στην καρδιά της πόλης, στέκεται ένα σκηνικό που προσομοιάζει ένα Εκκλησάκι και δημιουργήθηκε πριν χρόνια για τις ανάγκες μίας ελληνικής ταινίας.

Το εσωτερικό του παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν και ακόμα δεν είναι προσβάσιμο στο κοινό.

Αυτές τις μέρες μάλιστα στον εξωτερικό χώρο εκτίθενται έργα κεραμικών από έναν τοπικό καλλιτέχνη.

Κάνοντας μία βόλτα στη λίμνη του Αγίου Νικολάου δεν μπορεί κανείς να προσπεράσει από το όμορφο τοπίο το λευκό Εκκλησάκι που στέκει αγέρωχο εδώ και χρόνια.

Λίγοι είναι ωστόσο αυτοί που γνωρίζουν τι υπάρχει στο εσωτερικό του σκηνικού, καθώς, λόγω της στατικής ανεπάρκειας της στοάς, προς το παρόν δεν κρίνεται ασφαλής η είσοδος του κοινού σε αυτή.

Η στοά εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε από τους Ιταλούς στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου και μεταμορφώθηκε αργότερα σε σκηνικό από τον αείμνηστο σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο.

Παλιά αντικείμενα που αποτέλεσαν μέρος του σκηνικού και τοιχογραφίες αποτυπώνουν μία άλλη εποχή κάνοντας ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Τον εξωτερικό χώρο στολίζει αυτές τις μέρες η έκθεση κεραμικών του καλλιτέχνη Νίκου Μακρυνάκη.

Ακολουθώντας την πανάρχαια ιαπωνική τεχνική raku, την οποία και ο ίδιος διδάσκει, βαδίζει στα ερεθίσματα της φύσης και της ελευθερίας που αυτή συνεπάγεται. Αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα που προωθεί η έκθεση με τις γήινες αποχρώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια