Ο Διευθυντής ΜΕΘ Αγίου Νικολάου για την επίμαχη προκήρυξη με τις ΜΕΘ στην Κρήτη

Λασίθι
Ο Διευθυντής ΜΕΘ Αγίου Νικολάου για την επίμαχη προκήρυξη με τις ΜΕΘ στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες διορθώσεις προτείνει για την προκήρυξη και τι αναφέρει για τις ΜΕΘ Αγίου Νικολάου

Για το επίμαχο ζήτημα της προκήρυξης για την πλήρωση κενών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Κρήτης, πήρε θέση ο Δρ. Χ. Μασούντ, Συντονιστής, Διευθυντής ΜΕΘ και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας ΓΝΑΝ.

«Για την αποφυγή κάθε παρεξήγησης, θεωρώ τον αποκλεισμό των δύο ειδικοτήτων  (παθολογίας και αναισθησιολογίας) από την προκήρυξη για θέσεις ΜΕΘ στην Κρήτη, μια σοβαρή νομική παραβίαση των δικαιωμάτων των ιατρών που πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Η ΜΕΘ του Αγίου Νικολάου υποστηρίζει απόλυτα το δικαίωμα των δύο Παθολόγων της να κάνουν τα χαρτιά τους όπου επιθυμούν και τους εύχεται να επιτύχουν τους στόχους.  Αυτό δεν σημαίνει  ότι δεν πονάμε για την απώλεια αυτή. 

Αν διαβάζει κανείς την Έγκριση Προκήρυξη  του Υπουργείου υγείας από 21/9/2020  , Αθήνα, 21/9 /2020 Αρ. Πρωτ.Γ4α/Γ.Π. 54849 ,Σχετ. 51532,53310 , διαπιστώνει απλά ότι ο  αποκλεισμός των δύο ειδικοτήτων  ίσχυσε μόνο για την ΜΕΘ του Βενιζελείου νοσοκομείου και των Χανίων και όχι για την ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, τα πράγματα αλλάξανε στην προκήρυξη από 22/9/2020  της 7υπε, εκεί αποκλείστηκαν οι δύο ειδικότητες και για  την ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Σέβομαι απεριόριστα τις κεντρικές ΜΕΘ του Ηρακλείου και αναγνωρίζω το ρόλο τους στην υποστήριξη της υγείας στην Κρήτη, αναγνωρίζω και συμφωνώ απόλυτα στην ανάγκη ενίσχυσης τους.

Η απόφαση να προκηρυχθούν 14 θέσεις ΜΕΘ στο Ηράκλειο και 4 στα Χανιά την σέβομαι ως ανάγκη για την απαραίτητη επέκταση των Μονάδων αυτών,  ο μεγάλος αριθμός αυτός θα οδηγήσει στην άντληση ιατρικού προσωπικού από μικρές μονάδες του νησιού, και όπως είπα στην αρχή είναι απόλυτο δικαίωμα των συναδέλφων να μετακινηθούν στις κεντρικές Μονάδες υλοποιώντας  τους στόχους και τις επιθυμίες τους,  απλά οι συνάδελφοί αυτοί έχουν την υποχρέωση βάση νόμου, με την κατάθεση της αίτησης τους για την προκήρυξη,  να παραιτηθούν από την θέση που κατέχουν.

Αυτό σημαίνει πως θα είναι άνεργοι και Εκτός μάχης για τις ΜΕΘ μέχρι να διοριστούν σε 5 ή 6 μήνες στην καλύτερη περίπτωση και εφόσον οι  επεκτάσεις των ΜΕΘ στο Ηράκλειο θα είναι έτοιμες για λειτουργία, αυτό σημαίνει αποδυνάμωση των ΜΕΘ της Κρήτης εν αναμονή του δεύτερου κύματος  του Κορωνοιού για το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Προτείνω την ορθή επανάληψη της προκήρυξης χωρίς αποκλεισμό ειδικοτήτων για όλες τις ΜΕΘ της Κρήτης,  στην ορθή επανάληψη να περιληφθεί η προκήρυξη της οργανικής θέσης της ΜΕΘ ΤΟΥ Αγίου Νικολάου και του Ρεθύμνου και να παραμένουν οι συνάδελφοί που υπηρετούν στο ΕΣΎ στη θέση τους μέχρι να διοριστούν στην επόμενη θέση  κατά εξαίρεση.

Ενημερώθηκα τηλεφωνικά για την αναρτήσεις σε τοπικά Μέσα και λυπάμαι πραγματικά για την  άνομη προσπάθεια εγκλωβισμού  του ενός παθολόγου της ΜΕΘ του νοσοκομείου μας  και την καταστροφή του μέλλον του δεύτερου  ο οποίος δεν είναι μόνιμος.  Καλά θα ήταν να είχε γίνει προσπάθεια προκήρυξης της θέσης που διαθέτουμε ,υπόσχεση που δεν υλοποιήθηκε πότε από την 7υπε».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News