Το Ι.Χ με τα φιμέ τζάμια «πρόδωσε» τους ληστές στην Ιεράπετρα

Λασίθι
Το Ι.Χ με τα φιμέ τζάμια «πρόδωσε» τους ληστές στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως ξετυλίχτηκε το κουβάρι για τις κλοπές και διαρρήξεις

Εξιχνιάστηκαν έντεκα υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε οικίες στην Ιεράπετρα και τους οικισμούς της. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή 19/09/2020 είχε συλληφθεί για υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης στη Νέα Ανατολή. Κατηγορείται από τις αστυνομικές Αρχές ότι αφαίρεσε από οικίες χρήματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται στις 60.000 ευρώ.

Πώς ξετυλίχτηκε το κουβάρι

Οι περιγραφές πολιτών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενός αυτοκινήτου με χαρακτηριστικό αριθμό κυκλοφορίας και φιμέ τζάμια, το οποίο εμφανιζόταν στο χωριό ή τη γειτονιά τους, σε ημέρες όπου υπήρξαν κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια ανυποψίαστων δημοτών της Ιεράπετρας, ταίριαζαν και με τις περιγραφές της 74χρονης ηλικιωμένης, που ήταν το τελευταίο θύμα των ληστών, αλλά και με μαρτυρίες κατοίκων της Νέας Ανατολής, που περιέγραφαν το ίδιο αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην ίδια περιοχή πριν τη ληστεία της περασμένης Παρασκευής.

Η εύρεση διαρρηκτικών εργαλείων μέσα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, λίγη ώρα μετά τη ληστεία και τη φυγή των δραστών από το σπίτι της 74χρονης Γεωργίας Φεργαδάκη, οδήγησε τους αστυνομικούς στη σύλληψη του 37χρονου οδηγού και ιδιοκτήτη του επιβατηγού αυτοκινήτου, που κατά την προανάκριση αρνήθηκε κάθε σχέση με τις υποθέσεις των κλοπών και των διαρρήξεων για τις οποίες κατηγορείται.

Αναζητείται ο “ψηλός”

Στο μεταξύ, αναζητείται ο “ψηλός”, ο δεύτερος από τους δράστες της ληστείας στη Νέα Ανατολή, τον οποίο περιγράφει στις αφηγήσεις της η 74χρονη. Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Ασφάλειας Ιεράπετρας προέκυψε ότι ο 37χρονος με ακόμα ένα άτομο διέπραξαν την εν λόγω ληστεία, ο οποίος άμεσα αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης της ληστείας. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας.

Δε δείλιασε η γιαγιά  «Τι διάολο γυρεύεται στο σπίτι μου;»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της 74χρονης κ. Γεωργίας Φεργαδάκη, που δε δείλιασε μπροστά στους δύο κακοποιούς, όταν εκείνοι “πιάστηκαν” στα πράσα από την ίδια μέσα στην κρεβατοκάμαρά της, την ώρα που με κουκούλες στο κεφάλι, γάντια στα χέρια και φακούς έψαχναν να πάρουν τα λιγοστά χρήματα της σύνταξής της και τα χρυσαφικά της, που τελικά δεν πρόλαβαν να τα ανακαλύψουν.

«Αν και γυρίζω στο σπίτι μου από τη γειτονιά κάθε βράδυ κατά τις 9 για να δω το έργο που παρακολουθώ στην τηλεόραση, το βράδυ της Παρασκευής, επειδή δεν ήμουν καλά, έφυγα από την παρέα με τις γειτόνισσες λίγο μετά τις 8:30 μ.μ., αφού είχα περάσει και το σοκ του σεισμού μία ώρα νωρίτερα. Ενώ είχα κλείσει την τηλεόραση και είχα σβήσει τα φώτα μέσα στο σπίτι μου, είδα πλησιάζοντας από το παράθυρο ένα φως στο εσωτερικό. Νόμισα ότι είχε γυρίσει ο γιος μου και μπαίνοντας από την πόρτα τού μίλησα, αλλά δεν πήρα απάντηση. Μόλις ανέβηκα το σκαλοπάτι για να μπω στην κρεβατοκάμαρα, είδα έναν κοντό και έναν ψηλό άντρα μπροστά μου με κουκούλες και γάντια. “Τι διάολο γυρεύεται στο σπίτι μου;”, τους είπα και φώναξα με όση δύναμη είχα “βοήθεια”... για να με ακούσουν οι γειτόνισσες.

Αμέσως ο ένας με έπιασε από τη μέση και μου είπε να σωπάσω, ενώ ο άλλος μου έκλεισε με το χέρι του το στόμα. Με έσπρωξαν βίαια και με πέταξαν στο πάτωμα, μου έσπασαν τα γυαλιά μου και μου προκάλεσαν μώλωπες στο στήθος. Αν και φοβήθηκα μη με σκοτώσουν, σηκώθηκα να τους κυνηγήσω και τους είδα να φεύγουν μέσα από το θερμοκήπιο του γιου μου, όπου είχαν σκίσει με μαχαίρι το νάιλον σε δύο σημεία. Από το μυαλό μου πέρασε η σκέψη να πιάσω το μπαστούνι μου να τους χτυπήσω, αλλά δεν τόλμησα. Οι γειτόνισσες έφτασαν αμέσως από το απέναντι σπίτι, ειδοποίησαν το παιδί μου και αυτός κάλεσε την Αστυνομία. Ξέρω ότι συνέλαβαν τον ένα από τη σπείρα, που ενδέχεται να είχαν και συνεργό, ο οποίος περίμενε στο αυτοκίνητό τους», μας είπε, μεταξύ άλλων, το περασμένο Σάββατο, η 74χρονη Γεωργία Φεργαδακη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News