Πρόσωπο με πρόσωπο με δύο ληστές βρέθηκε 74χρονη στην Ιεράπετρα - Συγκλονίζει η περιγραφή της

Λασίθι
Πρόσωπο με πρόσωπο με δύο ληστές βρέθηκε 74χρονη στην Ιεράπετρα - Συγκλονίζει η περιγραφή της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 74χρονη επέστρεψε νωρίτερα στην οικία της και τους χάλασε τα σχέδια - Συνελήφθη ο ένας εκ των δραστών, αναζητούνται οι άλλη δύο

Πρόσωπο με πρόσωπο με δύο ληστές ήρθε ηλικιωμένη το βράδυ της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου, στην Ιεράπετρα, ωστόσο… είχε την ψυχραιμία να τους αντιμετωπίσει, παρόλο που της άσκησαν βία, ρίχνοντάς την στο πάτωμα και προκαλώντας της μώλωπες.

Πρόκειται για την 74χρονη Γεωργία Φεργαδάκη, η οποία δεν μπορεί ακόμα να συνέλθει από το σοκ που υπέστη βλέποντας μπροστά της - επιστρέφοντας στο σπίτι της στη Νέα Ανατολή Ιεράπετρας - δυο άγνωστους κουκουλοφόρους κακοποιούς με γάντια στα χέρια.

«Αν και γυρίζω στο σπίτι μου από τη γειτονιά κάθε βράδυ κατά τις 9.00 για να δω το έργο που παρακολουθώ στην τηλεόραση, το βράδυ της Παρασκευής, επειδή δεν ήμουν καλά, έφυγα από την παρέα με τις γειτόνισσας λίγο μετά τις 8.30 μ.μ., αφού είχα περάσει και το σοκ του σεισμού μια ώρα νωρίτερα. Ενώ είχα κλείσει την τηλεόραση και είχα σβήσει τα φώτα μέσα στο σπίτι μου, είδα πλησιάζοντας από το παράθυρο ένα φως στο εσωτερικό. Νόμισα ότι είχε γυρίσει ο γιος μου και μπαίνοντας από την πόρτα, του μίλησα αλλά δεν πήρα απάντηση. Μόλις ανέβηκα το σκαλοπάτι για να μπω στην κρεβατοκάμαρα είδα έναν κοντό και έναν ψηλό άντρα μπροστά μου με κουκούλες και γάντια. Φώναξα με όση δύναμη είχα βοήθεια για να με ακούσουν οι γειτόνισσας. Αμέσως ο ένας με έπιασε από τη μέση και μου είπε να σωπάσω, ενώ ο άλλος μου έκλεισε με το χέρι του το στόμα. Με έσπρωξαν βίαια και με πέταξαν στο πάτωμα, μου έσπασαν τα γυαλιά μου και μου προκάλεσαν μώλωπες στο στήθος. Αν και φοβήθηκα μη με σκοτώσουν, σηκώθηκα να τους κυνηγήσω και τους είδα να φεύγουν μέσα από το θερμοκήπιο του γιου μου, όπου είχαν σκίσει με μαχαίρι το νάιλον σε δύο σημεία. Από το μυαλό μου πέρασε η σκέψη να πιάσω το μπαστούνι μου να τους χτυπήσω αλλά δεν τόλμησα. Οι γειτόνισσας έφτασαν αμέσως από το απέναντι σπίτι, ειδοποίησαν το παιδί μου και αυτός κάλεσε την Αστυνομία. Ξέρω ότι συνέλαβαν τον ένα από τη σπείρα, που ενδέχεται να είχαν και συνεργό, ο οποίος περίμενε στο αυτοκίνητο τους. Εμείς οι μεγάλοι φοβόμαστε πάρα πολύ να μένουμε μόνοι και ακούμε ότι γίνονται συνεχώς ληστείες και διαρρήξεις», είπε η 74χρονη Γεωργία Φεργαδάκη.

«Οι άντρες της Ασφαλείας αξιοποιώντας πληροφορίες, έμαθα ότι συνέλαβαν έναν νέο 37χρονο άντρα και αναζητούν τους συνεργούς του. Πήγαμε και καταθέσαμε στην Ασφάλεια  και περιμένουμε να προχωρήσουν  στη σύλληψη και των υπολοίπων μελών της σπείρας. Η μητέρα μου συγκρατήθηκε και δεν τους χτύπησε με τη μπαστούνα. Δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα εγώ αν τους έβλεπα ξαφνικά μέσα στο σπίτι μας να ασκούν βία κατά της ηλικιωμένης άρρωστης μητέρας μου, να πάρουν τα λίγα χρήματα που είχε στην τσάντα της, για να πάει στο γιατρό και για να πληρώσει τα φάρμακα της. Δεν το περίμενα ότι θα έφταναν μέχρι εκεί. Τώρα θα πάρουμε αναγκαστικά κάποια μέτρα προστασίας και παρακολούθησης του σπιτιού μας», πρόσθεσε ο γιος της 74χρονης, Βαλάντης Φεργαδάκης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση ληστείας η οποία διαπράχθηκε σε οικία, στη Νέα Ανατολή Ιεράπετρας - Συνελήφθη ημεδαπός για τη διάπραξη της ληστείας

Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, υπόθεση ληστείας η οποία διαπράχθηκε χθες (18.09.2020)το βράδυ, σε οικία στη Νέα Ανατολή  του Δήμου Ιεράπετρας. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για τη διάπραξη της ληστείας.

Ειδικότερα, χθες (18.09.2020) το βράδυ, άγνωστα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσαν  χρηματικό ποσό και με τη χρήση σωματικής βίας διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω υπηρεσίας, προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος  ημεδαπός, με ακόμα ένα άτομο, διέπραξαν την εν λόγω ληστεία, ο οποίος άμεσα αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  ιδιοκτησίας του  ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης της ληστείας. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News