Λασίθι

Αλλάζει χώρο η αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας - Ζωηρό ενδιαφέρον από όλες τις μεγάλες εταιρίες

Έντονο είναι το ενδιαφέρον από όλες τις μεγάλες εταιρείες του αγροτικού τομέα που φιλοξενήθηκαν στις τρεις προηγούμενες εκθέσεις της Ιεράπετρας

Σε δημοτικό οικόπεδο έκτασης 7 στρεμμάτων που βρίσκεται βορειοδυτικά του κτηρίου της πρώην ΑΓΡΕΞ στο 2ο χλμ της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας Γρα-Λυγιάς, θα φιλοξενηθεί στις 28, 29 και 30 Μάϊου η 4η AgroExpo 2021, όπως αποφασίστηκε από το Δήμο Ιεράπετρας και το Επιμελητήριο Λασιθίου.

Η απόφαση πάρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε ο δήμαρχος, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου, κ. Θωμά Χαριτάκη, τον Ειδικό Σύμβουλο, κ. Ευάγγελο Δουλουφάκη και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μανόλη Παπαδάκη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τη διαμόρφωση του χώρου, όπου θα φιλοξενηθεί η αγροτική έκθεση «AgroExpo 2021» και ορίστηκαν ως ημερομηνίες λειτουργίας της μεγαλύτερης έκθεσης των Βαλκανίων που μεγαλώνει από διοργάνωση σε διοργάνωση η 28η, 29η και 30η Μαΐου του 2021.

«Η Αγροτική Έκθεση AgroExpo 2021, αναμένεται να ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων μας.

Σε εξαιρετικά πιο ευνοϊκό περιβάλλον και σε πιο άνετο χώρο σε σχέση με το Μισεδάκειο Αθλητικό Κέντρο, με καινούργιες εγκαταστάσεις, όπου θα υπάρχουν οι υποδομές για την μόνιμη φιλοξενία της έκθεσης, είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσει το μέγιστο ενδιαφέρον επισκεπτών και εκθετών.

Ο Δήμος Ιεράπετρας με τη στήριξη της Περιφέρειας και τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Λασιθίου θα είναι απόλυτα έτοιμος το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου 2021, να συνδιοργανώσει τη μεγαλύτερη έκθεση αγροτικών προϊόντων της Ελλάδας», δήλωσε ο κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Ζωηρό ενδιαφέρον

Οκτώ μήνες πριν ανοίξει τις πύλες της η Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας, υπάρχει ήδη ζωηρό ενδιαφέρον από όλες τις μεγάλες εταιρίες του αγροτικού τομέα που φιλοξενήθηκαν στις τρεις προηγούμενες εκθέσεις της Ιεράπετρας και είχαν άριστα αποτελέσματα στην προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

«Είναι αλήθεια ότι δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα από τις εταιρείας που φιλοξενήσαμε στις προηγούμενες τρείς εκθέσεις αλλά και από καινούργιες που θέλουν να εκθέσουν στην Ιεράπετρα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους για πρώτη φορά στην αγροτική έκθεση του ερχόμενου Μάη.

Η δέσμευση του περιφερειάρχη Κρήτης ότι θα χρηματοδοτήσει τις νέες εγκαταστάσεις στο οικόπεδο 7 στρεμμάτων της πρώην ΑΓΡΕΞ και η διαβεβαίωση του δημάρχου Ιεράπετρας ότι η μελέτη ολοκληρώνεται και θα αρχίσουν άμεσα οι εργασίες , μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι στην ώρα μας και θα μπορούμε να δεχτούμε ακόμα περισσότερους από τους 100 Έλληνες και ξένους εκθέτες που είχαμε το 2019.

Πιστεύουμε ότι το Μάη του 2021 το πρόβλημα του κορωνοϊού θα έχει λυθεί και δε θα μας απασχολεί. Αν όμως δεν έχει λυθεί, θα κάνουμε την έκθεση σε πιο άνετους ανοικτούς και όχι κλειστούς χώρους, χωρίς συνωστισμό και τηρώντας ευλαβικά όλα τα μέτρα πρόληψης που έχει θεσπίσει η πολιτεία», μας είπε το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ Μανόλης Παπαπαδάκης.

Πέρυσι σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Ιεράπετρας αναφερόμενος στην επιτυχία που σημείωσε η 3η η AgroΕxpo, στην αξιοσημείωτη αύξηση των εκθετών της, στην επιδίωξη για δημιουργία χώρου μόνιμης φιλοξενίας της και στη διαρκή και γόνιμη συνεργασία της Περιφέρειας με το Δήμο Ιεράπετρας που συνεπάγεται την πληθώρα των έργων και των χρηματοδοτήσεων που φτάνουν στον Δήμο τόνισε ότι,

«συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, το Επιμελητήριο Λασιθίου και τον πρόεδρο κ. Χαριτάκη, την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, τους φορείς, τους συλλόγους και τη στήριξη των χορηγών και του κόσμου για να κάνουμε θεσμό μία έκθεση υψηλών προδιαγραφών άρτια συνδεδεμένη με την ισχυρή αγροτική ταυτότητα του Δήμου Ιεράπετρας.

Για ακόμα μία χρονιά ο αριθμός και το ενδιαφέρον των εκθετών πολλαπλασιάστηκε γεγονός που μας τιμά ιδιαιτέρως και επικυρώνει την επιτυχία της έκθεσης ως προς το περιεχόμενό της αλλά και ως προς την εξωστρέφεια και την προβολή του Δήμου Ιεράπετρας.

Επιπλέον, προχωράμε συγκεκριμένη μελέτη ώστε η έκθεση AgroExpo να αποκτήσει μόνιμη στέγη σε ένα ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο που θα περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης και χώρους αναψυχής και θα προσφέρει άριστης ποιότητας φιλοξενία στην Αγροτική έκθεση αλλά και σε εκθέσεις άλλου περιεχομένου.

Η άψογη και διαρκής συνεργασία μας με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη συμβάλλει ουσιαστικά στην εμφανή πρόοδο του Δήμου Ιεράπετρας και προχωράμε βάζοντας πάντα υψηλότερους στόχους για τον τόπο μας.

Στηρίζουμε και ενισχύουμε τη δυναμική της έκθεσης οδεύοντας προς τον αρχικό μας στόχο για τη μεγαλύτερη έκθεση αγροτικού περιεχομένου των Βαλκανίων», κατέληξε ο δήμαρχος Ιεράπετρας.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια