Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες & πρόσφυγες Ανατολικά της Κρήτης - 3 νεκροί, εκ των οποίων 2 παιδιά

Λασίθι
Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες & πρόσφυγες Ανατολικά της Κρήτης - 3 νεκροί, εκ των οποίων 2 παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους 53 ανήλθε ο αριθμός των διασωθέντων, μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων

Σε συναγερμό το Λιμενικό Σώμα και με την επιχείρηση να βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες, το οποίο βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή δώδεκα ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Στο σημείο έχει σπεύσει πλοίο του Λιμενικού Σώματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, αναφέροντας ότι επιβαίνει σε σκάφος με άλλα άτομα, το οποίο βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι πενήντα τρεις (53) αλλοδαποί καθώς και τρεις (03) σοροί, ενώ στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, oι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφού πνέουν άνεμοι εντάσεως Β 6-7 BF.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι σοροί είναι μίας γυναίκας και δύο παιδιών.

Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι μεταξύ των 53 διασωθέντων είναι και μικρά παιδιά, ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που παλεύουν και με τα κύματα και εκλιπαρούν για βοήθεια. Μάλιστα κάποιοι από τους διασωθέντες, οι οποίοι χρήζουν άμεσης βοήθειας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταφέρονται στην Κάρπαθο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης είναι στο θάλαμο επιχειρήσεων και παρακολουθεί στενά την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό τον συντονισμό του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος.

Στο σημείο του συμβάντος έχει σπεύσει πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, δύο παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο σημείο επίσης σκάφη του Λιμενικού Σώματος από Σητεία, Άγιο Νικόλαο και Κάρπαθο, τα οποία έχουν αποπλεύσει με προορισμό το στίγμα το οποίο δόθηκε στο 112 από το τηλεφώνημα του ναυαγού. 

Βοήθεια επίσης έχει ζητηθεί και από παραπλέοντα πλοία και σκάφη για τον εντοπισμό και τη διάσωση των επιβαινόντων του σκάφους, την ώρα που οι καιρικές συνθήκες (λόγω ισχυρών ανέμων), δυσχεραίνουν το έργο της επιχείρησης και των ανδρών του Λιμενικού να προσεγγίσουν το σημείο.

(Φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News