Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Ο κ. Βορίδης να σταματήσει να κοροϊδεύει τους αγρότες»

Λασίθι
Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Ο κ. Βορίδης να σταματήσει να κοροϊδεύει τους αγρότες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει ο κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης, αγρότης στο επάγγελμα και ο ίδιος, έχοντας παρακολουθήσει την προσπάθεια που κάνει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, για να διεκδικήσει με στοιχεία και ντοκουμέντα τις αποζημιώσεις-ενισχύσεις, που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση ότι θα δώσει στους παραγωγούς κηπευτικών που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ξεσπάθωσε σήμερα και κάλεσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Μάκη Βορίδη , «να σταματήσει να κοροϊδεύει τους αγρότες της Κρήτης και ειδικά τους παραγωγούς κηπευτικών».

Και ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας και η Επιτροπή Αγροτικών θεμάτων του Δήμου, αλλά και οι Συνεταιριστικοί φορείς όλης της Κρήτης, έχουν ασχοληθεί πάρα πολύ με την τεκμηρίωση του αιτήματος της αποζημίωσης των παραγωγών κηπευτικών, συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία που ζήτησε το ΥΠΑΑΤ.

Παρόλα αυτά το ΥΠΑΑΤ ακολουθεί μια παρελκυστική τακτική, ζητώντας και άλλα επιπλέον στοιχεία , που να αποδεικνύουν από την αρχή τη ζημιά του κλάδου των κηπευτικών, ενώ είναι πασιφανές ότι μετά τα μέσα του Μάρτη η αγορά των νωπών λαχανικών είχε καταρρεύσει και όλα τα προϊόντα έμεναν απούλητα η τα αγόραζαν οι έμποροι σε τιμές εξευτελιστικές.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να αποζημιώσει μόνο τους τοματοπαραγωγούς και να αφήσει στο περιθώριο τους παραγωγούς αγγουριού, πιπεριάς και μελιτζάνας, προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στη Νότια Κρήτη και στα Χανιά, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι οι πάντες έχουν καταγράψει, μικρή η μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους .

«Έχω ήδη ξεκινήσει επαφές με τον περιφερειάρχη Κρήτης , τους δημάρχους  Φαιστού, Κισάμου και Καντάνου-Σελίνου, με τους βουλευτές μας και με τους συνδικαλιστικούς φορείς των αγροτών, προκειμένου να οργανώσουμε μια επίσκεψη στο γραφείο του κ Βορίδη για να ξανά θέσουμε το αίτημα της ενίσχυσης- αποζημίωσης του κλάδου των κηπευτικών, ζητώντας του να μας πει πόσα χρήματα θα πάρουν οι πληγέντες παραγωγοί  ανά στρέμμα  και πότε  θα τα πάρουν. Αν δεν πάρουμε σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις από τον κ Βορίδη , είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τον πρωθυπουργό.  Δεν αποκλείουμε ούτε τις δυναμικές αντιδράσεις αν δεν πάρουμε άμεσες και σαφείς απαντήσεις όπως έχει δώσει ο κ Βορίδης σε άλλους κλάδους του πρωτογενούς τομέα», είπε ο κ Θεοδόσης Καλαντζάκης, ζητώντας και από τον υπουργό Ναυτιλίας και  κυβερνητικό βουλευτή Λασιθίου  κ Γιάννη Πλακιωτάκη, να στηρίξει το αίτημα του αγροτικού κόσμου.

Ο κ. Καλαντζάκης υπογραμμίζοντας για ακόμα μία φορά την αδιαμφισβήτητη στήριξή του σε όλα τα αιτήματα των αγροτών πρόσθεσε ότι, «διανύουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει επιφέρει πολλαπλά πλήγματα στους παραγωγούς. Δε μας καλύπτουν οι τρέχουσες κυβερνητικές εξαγγελίες καθώς η στήριξη των αγροτών πρέπει να είναι εντατική, συστηματική και αντίστοιχη των αναγκών τους.

Παραμένω στο πλευρό του αγροτικού κόσμου του Δήμου Ιεράπετρας, ώστε από κοινού να διεκδικήσουμε τις απαιτούμενες οικονομικές ενισχύσεις που θα εξασφαλίσουν την  μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των καλλιεργειών τους και τον αξιοπρεπή βιοπορισμό τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News