Μικρές απώλειες από την πυρκαγιά στον Ξερόκαμπο Σητείας

Λασίθι
Μικρές απώλειες από την πυρκαγιά στον Ξερόκαμπο Σητείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπεράνθρωπη η προσπάθεια των Πυροσβεστών απέναντι σε θυελλώδεις ανέμους

Με την απώλεια περίπου 100 στρεμμάτων χορτολιβαδικής έκτασης, μερικών στρεμμάτων ελαιόδεντρων και πολλών δικτύων ύδρευσης και άρδευσης, επετεύχθη σήμερα το πρωί η κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει χτες το απόγευμα στην περιοχή Ξερόκαμπος Ζήρου Σητείας.

Με τις καιρικές συνθήκες να είναι ιδιαίτερα δύσκολες και τον βοριά να πνέει με περισσότερα από 10 μποφόρ κατά διαστήματα, η προσπάθεια της Πυροσβεστικής ήταν υπεράνθρωπη, καθώς κατάφεραν να εμποδίσουν την φωτιά προτού να καταστρέψει σπίτια και τουριστικά καταλύματα.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από ολόκληρο τον Νομό Λασιθίου και την Βιάννο με 13 οχήματα, 2 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας, πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών και εθελοντικές ομάδες από την ΕΔΕΑΚ, ο Ερυθρός Σταυρός, η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης και πάρα πολλοί ντόπιοι εθελοντές, έδιναν την μάχη μέχρι αργά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Η πυρκαγιά ελέγχθηκε γύρω στα μεσάνυχτα και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το πρωί της Κυριακής.

Το πιο επικίνδυνο σημείο της πυρκαγιάς ήταν την ώρα που πλησίασε δυο σπίτια χωρίς τελικά να προκαλέσει ζημιές σε αυτά, καθώς η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν καίρια.

Από τα σπίτια αυτά απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι για προληπτικούς λόγους και, αν και ζητήθηκε η πτήση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, κάτι τέτοιο δεν επετράπη εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς των ώρα που οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν ιδιαιτέρως δυσμενείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News