Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στον τουρισμό στο Λασίθι – Αναμένεται δύσκολος χειμώνας

Λασίθι
Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στον τουρισμό στο Λασίθι – Αναμένεται δύσκολος χειμώνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φόβοι για εργασιακό Αρμαγεδδώνα κι έναν χειμώνα που θα είναι ο δυσκολότερος των τελευταίων ετών εκφράζονται στους κόλπους των εργαζομένων και στο Λασίθι

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και στο νομό Λασιθίου, εξαιτίας της πρωτόγνωρα δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στον τουρισμό λόγω της πανδημίας.

Το επίπεδο της ανεργίας στον τουριστικό κλάδο έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη καθώς για παράδειγμα στον Άγιο Νικόλαο εκτιμάται πως μόλις το 20-30% των ξενοδοχοϋπαλλήλων προσλήφθηκε τη φετινή σεζόν.

Κι αν θεωρητικά φαντάζουν ως οι τυχεροί του κλάδου η πραγματικότητα για κάποιους είναι σκληρή καθώς οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μιλούν για εργαζόμενους που δεν άντεξαν την εξάντληση και κατέρρευσαν.

Η τουριστική σεζόν που άνοιξε με καθυστέρηση και κινείται σε αχαρτογράφητα, για τα συνήθη δεδομένα, νερά δεν αποκλείεται να κλείσει πρόωρα προκαλώντας νέες αναταράξεις στην οικονομική αλυσίδα της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Νικολάου που όπως και ολόκληρη η Κρήτη έχει επενδύσει και επιβιώνει μέσω του τουρισμού.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η ανασφάλεια για τον χειμώνα που έπεται χτυπά κόκκινο, καθώς η πανδημία απειλεί την οικονομική επιβίωση των περισσότερων εργαζομένων του τουρισμού και όχι μόνο αλλά και των οικογενειών τους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News