«Όργιο» διαρρήξεων στην Ιεράπετρα - Οργανωμένη σπείρα «χτυπά» σπίτια & επιχειρήσεις

Λασίθι
«Όργιο» διαρρήξεων στην Ιεράπετρα - Οργανωμένη σπείρα «χτυπά» σπίτια & επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράζ διαρρήξεων μέχρι τα ξημερώματα στην Ιεράπετρα

Η Ιεράπετρα τις τελευταίες μέρες έχει γίνει στόχος οργανωμένης σπείρας διαρρηκτών που χτυπά από τις 9:00 το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα, σπίτια και μαγαζιά τα οποία βρίσκονται στην περίμετρο της πόλης καθώς και στους κοντινούς οικισμούς της.

Το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας και η Σήμανση, ερευνούν 10 τουλάχιστον περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών που έχουν καταγραφεί στην τοπική κοινότητα Αγίου Ιωάννου, στη Βαϊνιά, στις Μπουντουλες, στις Εργατικές κατοικίες, και στη Γρα Λυγιά.

Μικροκλοπές, μάλλον από σπείρες νεαρής ηλικίας, έχουν καταγραφεί  και μέσα στην πόλη της Ιεράπετρας.

Το Σάββατο από τις 9:00 το βράδυ μέχρι τις 4:00  τα ξημερώματα της Κυριακής διέρρηξαν ένα εξοχικό κέντρο στη Βαϊνιά, σπάζοντας με επαγγελματικό τρόπο την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου και αφαιρώντας 1.500 ευρώ και μερικά μπουκάλια ουίσκι. Στον ίδιο οικισμό διέρρηξαν ένα ακόμα σπίτι και επίσης  άλλο ένα  στις Μπουντούλες, από όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά και τηλεοράσεις.

Σε κάθε περίπτωση οι άνδρες της Σήμανσης προσπάθησαν να βρουν τα δαχτυλικά αποτυπώματα των δραστών που θα πρέπει να είναι πάνω από δύο  και χρησιμοποιούν τσιλιαδόρο, ενώ λέγεται, ότι  σε αυτή την οργανωμένη σπείρα, υπάρχει και άρωμα γυναίκας.

Μετά τις διαρρήξεις και τις κλοπές σε Άγιο Ιωάννη, Φέρμα, Κουτσουνάρι και Βαϊνιά, οι συμμορίες χτύπησαν τη νύχτα της Παρασκευής από τις 21:00 έως τις 23:15 σε σπίτι στην περιοχή της Καλλιθέας (Εργατικές Κατοικίες) βόρεια της Ιεράπετρας και τη νύχτα του Σαββάτου επέστρεψαν για να συνεχίσουν τις διαρρήξεις που είχαν προγραμματίσει στην τοπική κοινότητα Αγίου Ιωάννου, στον οικισμό της Βαϊνιάς και στις Μπουντούλες, που έχουν γίνει στόχος από πέρυσι.

Από το σπίτι νεαρού γεωπόνου όπου μπήκαν την περασμένη Παρασκευή πήραν χρυσαφικά αξίας περίπου 3000 ευρώ και εξαφανίστηκαν όταν άκουσαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να επιστρέφει με το δίκυκλο του.

Το θύμα μας ζήτησε να δημοσιεύουμε την έκκληση του προς κάθε ανυποψίαστο κάτοικο της περιοχής. «Ασφαλίστε τα σπίτια σας και πάρτε μέτρα προφύλαξης. Αύριο θα είστε εσείς ο επόμενος στόχος».

Η Ασφάλεια Ιεράπετρας έρευνα όλες τις υποθέσεις και είναι θέμα χρόνου να πιαστούν οι κακοποιοί και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, αλλά είναι πολύ πιθανόν να είναι περιφερόμενοι κακοποιοί που μετακινούνται συνεχώς με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα από πόλη σε πόλη, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News