Λασίθι

Λύση στο μυστήριο της κλοπής μετά από 6 μήνες στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Οι αρχές παρακολουθούσαν συνεχώς το «στίγμα» του GPS

Λύση στο μυστήριο μιας υπόθεσης κλοπής αλλά και απάτης δόθηκε στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, με την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και του προσωπικού του Αστυνομικού Σταθμού Τζερμιάδων Οροπεδίου Λασιθίου.

Οι αρχές παρακολουθούσαν το «στίγμα» του GPS και την κατάλληλη στιγμή έδρασαν για την λύση της υπόθεσης.

Η πρωτόγνωρη υπόθεση κλοπής που σύμφωνα με τον Δήμο περιλαμβάνει και απατή εις βάρος του Δήμου, πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου 6 μήνες, με τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Ιωάννη Στεφανάκη, να υποβάλλει τότε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για υπεξαίρεση εξοπλισμού του Δήμου αλλά και πλαστογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το GPS που εκλάπη ξεπερνά σε αξία τις 8.000 ευρώ, αποτελεί όργανο ακριβείας, προσδιορίζει θέσεις για τα τοπογραφικά του Δήμου και ήταν κομβικής σημασίας για τον προσδιορισμό των αρχαιολογικών χώρων, προκειμένου να γίνουν οι ανασκαφές βάση των αποφάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο, ο φερόμενος ως δράστης να χρησιμοποιούσε το μηχάνημα GPS ώστε να εκδίδει πιστοποιητικά για ιδιωτικά κτήρια, εκμεταλλευόμενος σφραγίδες του Δήμου που πιθανώς είχε υπεξαιρέσει.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Στεφανάκης, μάλιστα, απέστειλε σήμερα ευχαριστήρια επιστολή προς το προσωπικό του Αστυνομικού Σταθμού Τζερμιάδων Οροπεδίου Λασιθίου, για την «επιτυχή έκβαση στην πρωτόγνωρη υπόθεση κλοπής και απάτης εις βάρος του Δήμου».

Η εξιχνίαση της υπόθεσης αναμένεται να δώσει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης η οποία ενδέχεται να κρύβει και άλλες παραμέτρους.

Η επιστολή του Δημάρχου:

«Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες και τα ειλικρινή συγχαρητήρια προς το προσωπικό του Αστυνομικού Σταθμού Τζερμιάδων Οροπεδίου Λασιθίου, έπειτα από την επιτυχή έκβαση στην πρωτόγνωρη υπόθεση κλοπής και απάτης εις βάρος του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Η μεθοδικότητα, η συνεργατικότητα, η τόλμη, και το άριστο ήθος, χαρακτηριστικά που συνοδεύουν το προσωπικό του Α.Σ. Οροπεδίου Λασιθίου, έφεραν την επιτυχία σε μια τόσο κρίσιμη προσπάθεια.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε μελλοντική στήριξη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια