Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά κοντά στην Ιερά Μονή Αρετίου - Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις

Λασίθι
Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά κοντά στην Ιερά Μονή Αρετίου - Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην πυροσβεστική από μεγάλη φωτιά - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή της

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Λασίθι.

Αντιμέτωποι με ισχυρούς ανέμους και με το δύσβατο της περιοχής, 60 πυροσβέστες με 22 οχήματα επιχειρούν στη Θέση Καρύδι του νομού Λασιθίου.

Νωρίς το βράδυ κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, καθώς ούτε και η  Ιερά Μονή Αρετίου, χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο αρχικά έσπευσαν είκοσι πυροσβέστες με δώδεκα οχήματα, ωστόσο «απαιτήθηκε» η ενίσχυση των δυνάμεων για τον έλεγχό της.

Έτσι εξήντα πυροσβέστες με 22 υδροφόρα οχήματα βρίσκονται στο σημείο, ενώ και με τη συνδρομή των εναέριων μέσων στα δύσβατα σημεία, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. 

Ειδικότερα, από αέρος επιχείρησαν δύο ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις νερού σε διάφορα σημεία του πύρινου μετώπου. Πολύτιμη ωστόσο και η συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή από το μεσημέρι, καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, που ενισχύουν εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, με όσα μέσα διαθέτουν.

«Έγινε προσπάθεια οι φλόγες να μην πλησιάσουν τη Μονή Αρετίου και φαίνεται ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο για το μοναστήρι, αλλά και για κατοικημένες περιοχές, που αν περνούσε η φωτιά και οδηγούνταν προς την παραλία, θα αντιμετώπιζαν κίνδυνο. Προς το παρόν, όμως, αν και «ανοιχτό» μέτωπο δεν έχει μείνει, η Πυροσβεστική παραμένει με ισχυρές δυνάμεις καθώς και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δεν αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News