Στο Λασίθι ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου

Κρήτη
Στο Λασίθι ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχε ως στόχο την επαφή με το προσωπικό του ΕΚΑΒ, την καταγραφή και την αντιμετώπιση προβλημάτων

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ Νίκος Παπαευσταθίου περιόδευσε  τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στους τομείς του Ν Λασιθίου στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης, που είχε ως στόχο την επαφή με το προσωπικό του ΕΚΑΒ, την καταγραφή και την αντιμετώπιση προβλημάτων, σχετικών με την πανδημία και την εξακρίβωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, που στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης, θα πρέπει να βρίσκεται πάντα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

«Επισκέφτηκα σήμερα τον Άγιο Νικόλαο , τη Σητεία και την Ιεράπετρα, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επαφής με το προσωπικό του ΕΚΑΒ, την  καταγραφή και την επίλυση προβλημάτων που δεν έχουν επιλυθεί μέχρι σήμερα, καθώς και την εξακρίβωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας που έχουμε , ειδικά τώρα μετά την συνένωση του ΕΚΑΒ και του ΕΚΕΠΥ, καθώς  είμαστε πλέον ,  ο μοναδικός βραχίονας του Υπουργείου Υγείας.

Είχα επίσης συναντήσεις με τις διοικήσεις των υγειονομικών σχηματισμών, ώστε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας, προς όφελος των πολιτών.

Βρήκα στην περιοδεία μου , ότι το επιχειρησιακό επίπεδο όλων των διασωστών στο Ν Λασιθίου είναι πολύ υψηλό. Προφανώς υπάρχουν προβλήματα και έλλειψη προσωπικού.  Εξαιτίας του κορωνοϊού, να ξέρετε ότι θα ενισχυθούμε , με επικουρικό προσωπικό το οποίο τώρα βρίσκεται στη φάση της επιλογής από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με την οποία επίσης έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Προφανώς υπάρχουν προβλήματα και προφανώς δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια για να τα λύσουμε από τη μια στιγμή στην  άλλη.

Σημασία έχει να τα έχουμε εντοπίσει και να τα έχουμε δρομολογήσει, οι υγειονομικοί  σχηματισμοί σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ. Να μπορούμε να συνεργαστούμε αρχικά για τα επείγοντα  και ειδικά τώρα στην περίοδο  του κορωνοϊού, ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε και να διακομίσουμε με ασφάλεια περιστατικά ύποπτων κρουσμάτων.

Είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί σε ότι αφορά τα μέσα ατομικής προστασίας του προσωπικού και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται σχολαστικά.

Να μη μας ξεγελά η ζέστη και οι καλές καιρικές συνθήκες  που επικρατούν . Να μην χαλαρώσουμε ούτε μια στιγμή και να τηρούμε  τα μέτρα ασφαλείας με θρησκευτική ευλάβεια, τα μέσα ατομικής προστασίας να τα χρησιμοποιούμε σωστά γιατί ο κορωνοϊός είναι εδώ.

Από εμάς εξαρτάται, αν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την κανονικότητα την οποία έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα», μας είπε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ Νίκος Παπαευσταθίου.

Στο Ν. Λασιθίου τον κ Νίκο Παπαευσταθίου, συνόδευε  ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης κ Ανέστης Κιούλπαλης.

«Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα και στο ΕΚΑΒ Κρήτης, τα οποία προσπαθούμε να τα λύνουμε και νομίζω ότι εδώ, βρισκόμαστε σε ένα καλό επίπεδο , σε ότι αφορά τη λειτουργία του ΕΚΑΒ. Δεν  έχουμε ιδιαίτερα και ανυπέρβλητα προβλήματα ούτε παράπονα  από τον κόσμο.

Τώρα με την πανδημία έχουμε αυξημένη ετοιμότητα, και περισσότερα προβλήματα.

Προσπαθούμε να ενισχυθούμε περισσότερο. Ειδικά εδώ στο Ν Λασιθίου θα ενισχυθούμε με επικουρικούς για 2 χρόνια σε Ιεράπετρα , Σητεία και Άγιο Νικόλαο. Πρόθεση και σχέδιο μας είναι να φτιάξουμε έναν ακόμα τομέα ΕΚΑΒ στο Νομό Λασιθίου, ώστε να καλύπτουμε ακόμα πιο γρήγορα περιοχές που είναι κάπως απομακρυσμένες από τους εν λειτουργία τομείς μας. Ο νέος τομέας ΕΚΑΒ θα μπορούμε να γίνει στην Παχιά Άμμο η στο Μακρύ Γιαλό», πρόσθεσε  τέλος ο κ Ανέστης Κιούλπαλης, διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News