Λασίθι

Στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

Στόχος της νέας διοίκησης είναι να διεκδικήσει λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα των αγροτών

Η Γενική Συνέλευση των αγροτών της Ιεράπετρας αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία πριν από περίπου έναν μήνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων Μελίνα Μερκούρη, να διεξαχθούν εκλογές την Κυριακή 19 Ιουλίου, προκειμένου να αναδειχθεί η νέα ενωτική ισχυρή διοίκηση, που θα διεκδικήσει λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου.

Με στόχο να γυρίσει σελίδα ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας , η προσωρινή του διοίκηση με πρόεδρο τον Γιάννη Αγγελάκη, κατάφερε να επαναφέρει την ηρεμία μεταξύ των αγροτών, να τους φέρει πιο κοντά στο συνδικαλιστικό τους όργανο και να οργανώνει τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

"Έφτασε η ώρα να ξαναγίνουμε όλοι μαζί μια γροθιά. Να δουλέψουμε για το καλό όλων των αγροτών της περιοχής μας. Να πλησιάσουμε ξανά το Σύλλογο μας και να δηλώσουμε την παρουσία μας σαν υποψήφιοι η απλά σαν ψηφοφόροι", μας είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αγγελάκης.

Ο πρώτος που κατέθεσε την υποψηφιότητα του για το νέο Δ. Σ. ήταν ο  Κώστας Χειλάς από τον οργάνωση παραγωγών "Καμιρος" .

" Θεωρώ ότι δεν έχουμε πλέον άλλα περιθώρια και καμιά δικαιολογία για να είμαστε αποστασιοποιημένοι και μακριά από τον Σύλλογο μας. Αρκετά μείναμε  οι αγρότες της περιοχής μας μακριά από τις εξελίξεις. Έφθασε η ώρα που πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να οργανώσουμε και τον Αγροτικό μας Σύλλογο, όπως οργανώσαμε τις ομάδες παραγωγών και πάμε καλά", μας είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Χειλάς.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, μετά από μια μακρά περίοδο εσωστρέφειας και διάσπασης που απομάκρυνε μεγάλο αριθμό αγροτών από τις δραστηριότητες και τις συγκεντρώσεις του, επιχειρεί τώρα, να συνενώσει όλες του  τις δυνάμεις, στοχεύοντας στην ενότητα και τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των χιλιάδων αγροτών που οξύνονται χρόνο με το χρόνο, έχοντας μια ισχυρή παρουσία και μια δυνατή φωνή που θα ακούγεται από την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

"Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας. Ζητούμε από τους συναδέλφους μας αγρότες να δηλώσουν κι εκείνοι την υποψηφιότητα τους. Όσο περισσότεροι υποψήφιοι είμαστε τόσο καλύτερα θα είναι για το σύνολο των αγροτών. Το να είμαστε διασπασμένοι και να ακολουθεί ο καθένας το δικό του δρόμο δε μας οδηγεί πουθενά.

Θέλουμε να έρθουν κοντά στον Αγροτικό Σύλλογο όλοι, όσοι μέχρι τώρα είχαν αποστασιοποιηθεί για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Να αφήσουμε πίσω και να ξεχάσουμε τις πικρίες μας από το παρελθόν, να επικεντρωθούμε στα προβλήματα του αγροτικού χώρου που παραμένουν άλυτα και να εκλέξουμε στις εκλογές της Κυριακής, ένα  νέο δυνατό Διοικητικό Συμβούλιο, που θα έχει μια ενιαία φωνή.

Στόχος μας είναι η ενότητα και η ομοψυχία. Αν θέλουμε να πάμε μπροστά θα πρέπει να πάρουμε διαζύγιο από την αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό", τόνισε ο αγρότης Γιάννης Γαϊτάνης που θα είναι υποψήφιος για το νέο Δ. Σ.

Ο κατάλογος των δηλώσεων για τις υποψηφιότητες θα κλείσει το βράδυ  της Παρασκευής 17 Ιουλίου, καλό θα είναι όμως οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν την υποψηφιότητα τους γιο το Δ. Σ. την Ομοσπονδία η το Εποπτικό Συμβούλιο μέχρι και την Πέμπτη 16 Ιουλίου.

"Η κριτική που γίνεται τόσο χρόνια από τα καφενεία δεν μας έχει φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Ξέρω ότι υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι  αγρότες, που ίσως εκδηλώσουν μέχρι την Παρασκευή την πρόθεση τους, να είναι υποψήφιοι  στο Εποπτικό, στην Ομοσπονδία η για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Το κλειδί τώρα είναι η συμμετοχή και όχι η αδιαφορία", μας είπε ο ανθοπαραγωγός Μιχάλης Βιαννιτάκη που θα είναι υποψήφιος για το νέο Δ. Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

Οι διαδικασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν γιατί υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να  επιλυθούν.

Οι αγρότες της Ιεράπετρας αποφάσισαν στη  Γενική τους Συνέλευση και την εφορευτική τους επιτροπή την οποία αποτελούν οι : Βαλάντης Παπαχατζάκης, Μιχάλης Ζουράρης και Καπαράκης Αντρέας.

Στη λίστα των υποψηφιοτήτων τα πρώτα ονόματα αγροτών που έκαναν αίτηση για να  είναι στο ενιαίο ψηφοδέλτιο που θα έχει συμπληρωθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουλίου είναι των: Κώστα Χειλά, Γιάννη Γαϊτάνη,  Μιχάλη Βιαννιτάκη, Μιχάλη Καλύβα,    Δημήτρη Μαλλιωτάκη, Μανόλη Καβουσανακη, και Γιώργου Δελημπαλνταδακη.

Ο Μιχάλης Μαλλιωτάκης θα είναι υποψήφιος για την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης.

Στο Ψηφοδέλτιο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 9 υποψήφιοι για το νέο Δ. Σ. και 3 υποψήφιοι για το Εποπτικό Συμβούλιο.

Εκτιμάται ότι οι υποψηφιότητες θα είναι περισσότερες τις επόμενες μέρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια