Με κίνηση ξεκίνησαν οι εκπτώσεις στην Ιεράπετρα

Λασίθι
Με κίνηση ξεκίνησαν οι εκπτώσεις στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτη ημέρα των θερινών εκπτώσεων για την αγορά

Πρώτη ημέρα των θερινών εκπτώσεων για την αγορά της Ιεράπετρας και από το πρωί της Δευτέρας 13  Ιουλίου άρχισαν να επιστρέφουν τα χαμόγελα στα χείλη των περισσότερων εμπόρων της ένδυσης και της υπόδησης κυρίως.

Η κίνηση κατά την πρώτη ημέρα των θερινών εκπτώσεων στο εμπορικό κέντρο της Ιεράπετρας, θύμιζε την κίνηση του δεκαπενταύγουστου, με τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες να μπαίνουν σε όλα τα εμπορικά καταστήματα, και να αγοράζουν εμπορεύματα που είχαν εντοπίσει τις προηγούμενες μέρες, κάνοντας την απαραίτητη έρευνα αγοράς.

"Η Γεραπετρίτικη αγορά κατά την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων μας έδωσε την εικόνα ενός συμπιεσμένου ελατηρίου που το αφήσαμε να εκτιναχθεί.

Στο κέντρο της Ιεράπετρας είδαμε να κυκλοφορούν και να ψωνίζουν ξένοι αλλά κυρίως Έλληνες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή του Λασιθιώτικου Νότου.

Είδαμε μετά από καιρό τα πάρκινγκ και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης γεμάτα με αυτοκίνητα, ενώ η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων γινόταν με δυσκολία.

Τα μηνύματα που παίρνουμε από τις πρώτες αυτές ώρες της περιόδου των θερινών εκπτώσεων  που θα τελειώσουν στις 31 Αυγούστου, είναι πολύ αισιόδοξα και ελπίζουμε ότι η κίνηση στην τοπική μας αγορά θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου, οποία άρχισε με μεγάλη καθυστέρηση", μας είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ Βαγγέλης Μπινιχάκη.

Τα περισσότερα καταστήματα είχαν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα να καλούν τους πελάτες τους να κάνουν τις αγορές τους με εκπτωτικές τιμές η με τιμές προσφοράς.

" Από το πρωί της Δευτέρας είδαμε πολλούς εμπόρους να ξεκινούν τις εκπτώσεις τους με ποσοστά γύρω από το 50%, πράγμα που διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι καταναλωτές έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν πριν παρουσιαστούν ελλείψεις στην αγορά λόγω της μεγάλης ζήτησης.

"Η πώληση στη μισή τιμή εφαρμόζεται από πολλούς εμπόρους στον τομέα της ένδυσης κυρίως τα τελευταία χρόνια και φαίνεται ότι λειτουργεί θετικά για εκείνους οι οποίοι θέλουν να ψωνίσουν συγκεκριμένα εμπορεύματα.

Οι έμποροι προσέχουν στην Ιεράπετρα να συνδυάζουν την καλή ποιότητα των εμπορευμάτων τους με την καλή τιμή, για το λόγο αυτό καταφέρνουν να κρατούν στον τόπο τους το καταναλωτικό κοινό", καταλήγει ο κ Βαγγέλης Μπινιχάκη πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News