Έγκλημα στη Ζήρο: Ληστεία μετά φόνου μιας Κρητικιάς – Ξυπνούν μνήμες

Κρήτη
Έγκλημα στη Ζήρο: Ληστεία μετά φόνου μιας Κρητικιάς – Ξυπνούν μνήμες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβιώνει αύριο στα δικαστήρια η υπόθεση θανάτου ηλικιωμένης που είχε πέσει θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της στη Σητεία

Αύριο Τρίτη αναμένεται να διεξαχθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, η δίκη των 5 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της ληστείας μετά φόνου μιας ηλικιωμένης Κρητικιάς, τον Φεβρουάριο του 2019, στον νομό Λασιθίου. Πρόκειται για την υπόθεση της άτυχης ηλικιωμένης, η οποία είχε πέσει θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της, στη Ζήρο της Σητείας.

Η 88χρονη γυναίκα, η οποία διέμενε μόνη της καθώς είχε χάσει το προηγούμενο διάστημα τον σύζυγό της, ήταν ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων και είχε πέσει θύμα ληστείας από άτομα που φέρονται να τη φίμωσαν και τη χτύπησαν στο κεφάλι, προκειμένου να της αποσπάσουν χρήματα που έκρυβε στην οικία της.

Υπενθυμίζεται ότι η γιαγιά είχε δώσει κατάθεση τους αστυνομικούς μετά το συμβάν. Η γυναίκα είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα να αφήσει τελικά την τελευταία της πνοή τις επόμενες ώρες.

Μερικές εβδομάδες μετά το τραγικό συμβάν, η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει στη σύλληψη 4 ατόμων (ηλικίας 27, 33, 38 και 41 ετών), στο Ηράκλειο, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πέμπτο άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό, μερικές ημέρες μετά το περιστατικό.

Ας σημειωθεί ότι, κατά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή Λασιθίου, την προπερασμένη άνοιξη, οι “4” φέρονται να αρνήθηκαν ότι χτύπησαν την άτυχη γιαγιά, “δείχνοντας” ταυτόχρονα ως δράστη της βίαιης επίθεσης τον πέμπτο εμπλεκόμενο, ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές. Εντούτοις, οι ισχυρισμοί των τεσσάρων συγκεκριμένων κατηγορουμένων δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι τους έκριναν προφυλακιστέους.

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος της άτυχης ηλικιωμένης, η οποία διέμενε μόνη στο σπίτι της στη Ζήρο Σητείας, προήλθε εξαιτίας εγκεφαλικής αιμορραγίας που επήλθε από τα τραύματα που υπέστη στο κεφάλι, όταν αντιστάθηκε στους ληστές που εισέβαλαν στην οικία της το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου του 2019. Η ίδια η 88χρονη είχε προλάβει να πει στους αστυνομικούς, πριν φύγει από τη ζωή, ότι δάγκωσε το δάκτυλο ενός εκ των δραστών, με αποτέλεσμα εκείνος να τη χτυπήσει στο κεφάλι.

Εξάλλου, τον Φεβρουάριο του 2019 είχε μιλήσει στην “ΚΡΗΤΗ TV” και τη “Νέα Κρήτη” η ανιψιά του θύματος, Στεφανία Αχλαδιανάκη, η οποία είχε αναφέρει ότι «είναι (σ.σ. τα τραύματα) από την μπουνιά που της έδωσαν στο κεφάλι. Κι εμένα μου το είπε, που πήγα πρώτη, αλλά και στους αστυνομικούς που πήγαν μετά. Την ώρα που πήγαιναν να της δέσουν το στόμα, πρόλαβε, λέει, και του δάγκασε το δαχτύλι... Κι ήταν και πασίχαρη που πρόλαβε και του δάγκασε το δαχτύλι. Κι επειδή δεν του το άφηνε, της έπαιξε μια μπουνιά στο κεφάλι για να του το αφήσει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News