Στο Βενιζέλειο ο αγαπητός γυναικολόγος της Ιεράπετρας, Σωκράτης Μέγγουλας

Ηράκλειο
Στο Βενιζέλειο ο αγαπητός γυναικολόγος της Ιεράπετρας, Σωκράτης Μέγγουλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποδυναμώνεται το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας

Ο επικουρικός, μέχρι σήμερα, μαιευτήρας γυναικολόγος του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Σωκράτης Μέγγουλας, πήρε την προκηρυγμένη θέση του μόνιμου μαιευτήρα γυναικολόγου, επιμελητή Β΄, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχοντας πάρει μέρος, όπως είχε δικαίωμα, στην σχετική προκήρυξη 12ης Φεβρουαρίου του 2020.

Ο νεαρός μαιευτήρας γυναικολόγος που υπηρετεί τα τελευταία χρόνια ως επικουρικός ιατρός στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Νοτιοανατολική Κρήτη, καθώς είναι ο επιστήμονας που με την 8ετή προϋπηρεσία του, την προσωπικότητα του, την επαγγελματική του κατάρτιση και το ερευνητικό του έργο, ήρθε και «ανέστησε» την κλειστή, μέχρι τότε, Γυναικολογική-Μαιευτική Κλινική, ξεκινώντας από την αρχή να την οργανώνει, για να γεννούν τα παιδιά τους οι Ιεραπετρίτισσες μητέρες στον τόπο τους.

«Η θέση του επικουρικού μαιευτήρα γυναικολόγου, το ξέρουν όλοι, ότι, έχει ημερομηνία λήξης. Όταν λοιπόν στις 12 Φεβρουαρίου βγήκε ο προκήρυξη για τρείς θέσεις μονίμων μαιευτήρων γυναικολόγων στα νοσοκομεία του Ρεθύμνου, της Σητείας και στο Βενιζέλειο, υπέβαλα τα χαρτιά μου και στα τρία Νοσοκομεία. Πήρα την πρώτη θέση από τις κρίσεις της αρμόδιας επιτροπής και στα τρία Νοσοκομεία, λόγω των μεταπτυχιακών σπουδών μου, της προϋπηρεσίας μου και των λοιπών τυπικών προσόντων. Επέλεξα να πάω στο Βενιζέλειο και θα αναλάβω υπηρεσία εκεί τους επόμενους μήνες. Την Ιεράπετρα την αγάπησα και με αγάπησε. Ένας επικουρικός γιατρός όμως, που έχει οικογένεια και υποχρεώσεις, έχει δικαίωμα να επιζητά πάντα μια μόνιμη θέση σε ένα μεγάλο Νοσοκομείο, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του και για να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές του υποχρεώσεις», μας εξήγησε ο μαιευτήρας Γυναικολόγος Σωκράτης Μέγγουλας, ο οποίος δεν έκανε τίποτα περισσότερο, από αυτό που θα έκανε ο κάθε επιστήμονας στη θέση του.

Με την μετακίνηση του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου η Μαιευτική Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, θα μείνει μόνο με τον διευθυντή της, Μαιευτήρα Γυναικολόγο κ Γιώργο Προϊστάκη, έως ότου καλυφτεί το κενό με άλλον επικουρικό η μόνιμο γυναικολόγο, αν ζητηθεί απο το Υπουργείο Υγείας να αλλάξει ο Οργανισμός και να προβλέπει θέση δεύτερου μόνιμου μαιευτήρα γυναικολόγου.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου τον κ. Σωκράτη Μέγγουλα θα ακολουθήσει από την Ιεράπετρα και η μαία σύζυγος του.

Στο μεταξύ η υποστελέχωση του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, επιτείνεται με τις πρόσφατες αποσπάσεις και τις μεταθέσεις ιατρών βασικών ειδικοτήτων, τα κενά των οποίων δεν έχουν ακόμη καλυφτεί.

Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας για να λειτουργήσει σωστά, χρειάζεται πρώτα από όλα δυο παθολόγους και από έναν τουλάχιστον, ΩΡΛ, γυναικολόγο, παιδίατρο, αναισθησιολόγο, χειρούργο, ακτινολόγο, δερματολόγο, πνευμονολόγο, νευρολόγο, γαστρεντερολόγο και άλλους.

Χρειάζεται επίσης νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό.

Στο μεταξύ όπως μας είπε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Μανόλης Καλλιονάκης, «το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας έχει οργανωθεί έγκαιρα, για να υποδεχτεί όλα τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού, αφού έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και δεν αποκλείεται να έχουμε εισαγόμενα κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες. Συνεχίζουμε να παίρνουμε δείγματα από ασθενείς που μέχρι τώρα βγαίνουν αρνητικά και είναι ενδιαφέρον ότι δεν έχουμε μέχρι σήμερα κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Ιεράπετρας», πρόσθεσε ο κ. Καλλιονάκης.

Μέσα στον Ιούλιο πάντως είναι πολύ πιθανόν να προχωρήσουν οι προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού από παλιές προκηρύξεις που είχαν παγώσει λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο από την ημέρα που εφαρμόστηκαν τα προληπτικά μέτρα στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας λόγου του COVID-19, η επισκεψιμότητα και η εξυπηρέτηση των ασθενών σε όλες τις κλινικές και στα εξωτερικά ιατρεία είναι αισθητά μειωμένη, ενώ οι μετακινήσεις των συνοδών, ανάμεσα στους θαλάμους των κλινικών, είναι πλέον σπάνιες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News