default-image

Αντιδρούν οι αστυνομικού του Λασιθίου: "καταδικάζουμε κάθε παράνομη διαταγή!"

Λασίθι
Αντιδρούν οι αστυνομικού του Λασιθίου: "καταδικάζουμε κάθε παράνομη διαταγή!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Απαρχαιωμένες πρακτικές οδηγούν την αστυνομία πολλά χρόνια πίσω"

 Έντονη ήταν η αντίδραση από πλευράς της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου μετά την τελευταία διαταγή που έλαβα να συγκροτήσουν Διμοιρία Υποστήριξης της Δ.Α Λασιθίου προς ενίσχυση της Δ.Α Ηρακλείου, "αιφνιδίως" όπως σχολιάζουν. Σε επιστολή του κάνουν λόγο για μεγάλη έλλειψη αστυνομικού προσωπικού και απαρχαιωμένες πρακτικές αλλαγής στις υπηρεσίες σε μεταμεσονύχτιες ώρες, που οδηγούν την αστυνομία πολλά χρόνια πίσω.        

 Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Λασιθίου

 "Από την Τρίτη (30/06/2020) αργά το βράδυ γίναμε αποδέκτες έντονων παραπόνων από συναδέλφους μας των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού Λασιθίου, ότι αιφνιδίως συγκροτήθηκε η Διμοιρία Υποστήριξης της Δ.Α. Λασιθίου προς ενίσχυση της Δ.Α. Ηρακλείου ένεκα κινητοποιήσεων οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

Με λύπη μας λοιπόν ενημερωθήκαμε ότι λόγω «εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών», όπως πάντα δηλαδή, την 23:33 ώρα της 30/06/2020 εστάλη διαταγή στις υπηρεσίες του νομού μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, για συγκρότηση της Διμοιρίας την 06:00 ώρα (!!!) της επόμενης (01/07/2020), παρόλο που το σωματείο εργαζομένων είχε εξαγγείλει την κινητοποίηση των εργαζομένων οδηγών λεωφορείων από την 30/06/2020 νωρίς το πρωί. Επιπλέον, η δύναμη που διατέθηκε ήταν μόλις οχτώ (8) άτομα με τον επικεφαλής(!!!), γεγονός που σημαίνει ότι με τόσα λίγα άτομα σε περίπτωση εκδήλωσης επεισοδίων οι συνάδελφοι κινδυνεύουν άμεσα!

Η διαταγή αυτή, έρχεται να αναδείξει ακόμα μια φορά, όπως πολλάκις έχουμε τονίσει, την μεγάλη έλλειψη σε αστυνομικό προσωπικό που υπάρχει στο νομό Λασιθίου, η οποία σε συνδυασμό με τις απαρχαιωμένες πρακτικές αλλαγής της υπηρεσίας μεταμεσονύχτιες ώρες οδηγούν την αστυνομία πολλά χρόνια, πίσω.

Καταδικάζουμε κάθε παράνομη διαταγή της διοίκησης που εκδίδεται σε βάρος του εργαζόμενου αστυνομικού, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να την εκτελέσει, διαφορετικά κινδυνεύει να βρεθεί ο ίδιος «χρεωμένος» με πειθαρχικό παράπτωμα. Ακόμη, σε τέτοιες περιπτώσεις ο αστυνομικός είναι υποχρεωμένος να διαταράσσεται η οικογενειακή του ζωή, στις 12 το βράδυ, προκειμένου να ενημερωθεί ότι σε 5 ώρες περίπου θα αναχωρήσει για εκτέλεση υπηρεσίας και μάλιστα εκτός νομού. Για να μην θίξουμε ότι οι συνάδελφοι από Ιεράπετρα και Σητεία θα αφυπνιστούν πολύ νωρίτερα… Τέλος, η λιγοστή δύναμη που διατέθηκε τελικά, παρά την αμέριστη εμπιστοσύνη που έχουμε στους συναδέλφους μας, καθιστά ευάλωτη την σωματική τους ακεραιότητα και επικίνδυνη την Υπηρεσία τους.

Ως πότε θα συνεχίσει η διοίκηση να παρανομεί και τελικά να φταίει μόνο ο απλός αστυνομικός; Ως πότε πρέπει να ανεχόμαστε την καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και μάλιστα χωρίς ΚΑΜΙΑ αναγνώριση από την πολιτεία; Ως πότε θα εκτίθενται συνάδελφοι στον κίνδυνο με τέτοιες διαταγές, οι οποίες δείχνουν ότι ο Έλληνας αστυνομικός είναι αναλώσιμος και δεν τον υπολογίζουν; Φτάνει πια!

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ. Ν. Λασιθίου

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γεώργιος Χ. ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ              

Ο Γενικός Γραμματέας Μιχαήλ Κ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News