Και δεύτερος σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Κρήτη

Λασίθι
Και δεύτερος σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Ρίχτερ «χτύπησαν» ξανά την Κρήτη με διαφορά λίγων λεπτών

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στη νότια Κρητη και δεύτερος σεισμός μέσα σε λίγα λεπτά νότια του νησιού. 

Και δεύτερος δυνατός σεισμός μέσα σε λίγα λεπτά εντάσεως 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ, όπως τον κατέγραψε το Ευρωμεσογειακό Ισντιτούτο, με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή και συγκεκριμένα 84 χλμ. νότια της Γρα Λυγιάς.

Σύμφωνα επίσης με το Ευρωμεσογειακό Ισντιτούτο ο σεισμός είναι της ίδιας έντασης με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 50 χλμ. νότια της Άρβης.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία ήταν αισθητή, σε Λασίθι και Ηράκλειο, 

Ειδικότερα, ο σεισμός είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή, 59 χλμ. νότια του νομού Λασιθίου και σημειώθηκε στις 23:34 ώρα Ελλάδος, ενώ σύμφωνα με την επίλυση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου η έντασή του έφτανε τους 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ 

Σύμφωνα ωστόσο με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός που καταγράφηκε ήταν λίγο μικρότερης έντασης και συγκεκριμένα μεγέθους 4.7 της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 56 χλμ. Νότια της Άρβης.

Σημειώνεται ότι έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στο νησί και συγκεκριμένα στην περιοχή, το τελευταίο 24ωρο, καθώς και πριν από 13 περίπου ώρες και συγκεκριμένα στις 10:43 ώρα Ελλάδος, σημειώθηκε άλλος ένας δυνατός σεισμός εντάσεως 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 65 χλμ νότια της Άρβης, ο οποίος ήταν αισθητός στο νομό Ηρακλείου.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News