Λασίθι

Νέες δράσεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αγίου Νικολάου

Στη χρήση των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου - Κατανόηση οδικής κυκλοφορίας και συμπεριφοράς

Ουσιαστική χρήση και νέα λειτουργία, αποκτά το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αγ. Νικολάου, από την Πέμπτη 11 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται την σχετική ανακοίνωση, δίνεται προς χρήση στους μαθητές Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, πλήρως εξοπλισμένο, με όλα τα απαιτούμενα μέσα καθώς και τον μηχανολογικό εξοπλισμό, όπως μικρά αυτοκίνητα – ποδήλατα κλπ., τα οποία απαιτούνται για την βιωματική εκπαίδευση τους.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Διοίκησης κ. Κ. Καστελλιανάκη, μετά την συντήρηση αυτοκινήτων και ποδηλάτων που είχε προμηθευτεί ο Δήμος για την λειτουργία του πάρκου, το Δ.Σ ενέκρινε την παραχώρηση της χρήσης του, στην Ένωση Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτ/των Ν.Λασιθίου, με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων για την εκπαίδευση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς επίσης και πολιτών του Δήμου για δύο μέρες την εβδομάδα.

Στο εξής οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν κανόνες ορθής κυκλοφοριακής αγωγής στο δρόμο, στην χρήση ποδηλάτου, αλλά και στη συμπεριφορά μέσα στο αυτοκίνητο, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και κατανοώντας βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας και οδικής συμπεριφοράς.

Στην παρουσίαση που θα γίνει την Πέμπτη (11/6) στις 10 :30 το πρωί, θα συμμετάσχουν μαθητές της 6ης τάξης του Β ́Δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου, που ήδη διδάσκονται το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ η συμμετοχή τόσο των ίδιων, όσο και των μαθητών από τα σχολεία του Δήμου, σε πρόγραμμα που θα εξελιχθεί στην διάρκεια του επόμενου σχολικού έτους, θα δώσει την ευκαιρία, να μάθουν με βιωματικό τρόπο και προσωπική συμμετοχή, τις βασικές αρχές κυκλοφοριακής αγωγής, τα σήματα του Κ.Ο.Κ και πως πρέπει να συμπεριφέρονται ως πεζοί, ως ποδηλάτες.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια