Λασίθι

Ο Γ. Πλακιωτάκης από τον Άγιο Νικόλαο για «καυτά» ζητήματα του Δήμου και τουρκική προκλητικότητα

Συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Ζητήματα κύριας σημασίας για τον Δ. Αγίου Νικολάου αλλά και η τούρκικη προκλητικότητα ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, τα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν:

  1. Η απουσία σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λασίθι, δεδομένου ότι οι πρόσφατα ιδρυθείσες σχολές, περιμένουν την έγκριση λειτουργίας τους, μετά από αξιολόγηση των μελετών βιωσιμότητας - όρος – που παρακάμπτεται σε άλλες περιοχές της Κρήτης, μεταφέροντας - όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το αίσθημα αδικίας των Λασιθιωτών.
  2. Το ζήτημα της στέγης και στελέχωσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου (ο Δήμος πρόσφατα απέκτησε ακίνητο 10,50 στρ που θα διαθέσει στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη για την δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων), καθώς και το ζήτημα της επανασύστασης του αστυνομικού τμήματος Νεάπολης.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, έθεσε στον Υπουργό θέματα που σχετίζονται με:

  1. Την παραχώρηση ακινήτων του δημοσίου (ΕΟΜΜΕΧ, Φρουραρχείο, Τελωνείο, Λιμεναρχείο, Τουριστικό Ακίνητο Καλού Χωριού) στον Δήμο,
  2. Την χρηματοδότηση του δικτύου ύδρευσης από τον Αποσελέμη
  3. Το ζήτημα της ανυπαρξίας πλήρους νομοθεσίας για τα καταδυτικά πάρκα.
  4. Την επανασύσταση της κοινότητας Μιλάτου
  5. Την ανυπαρξία χρηματοδοτήσεων για την σχολική στέγη
  6. Την ανταλλαγή μετοχών με το Minos Beach

Τέλος, αναφέρθηκε σε θέματα σχετικά με την παράταση της διάταξης για την νομιμοποίηση των κατασκευών επί αιγιαλού, την τακτοποίηση παρεμβάσεων στο θαλάσσιο μέτωπο λόγω θεομηνιών και τις Μελέτες των Λιμενικών Έργων (προστασία από διαβρώσεις).

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η παρουσία του Υπουργού ναυτιλίας στην εκλογική του Περιφέρεια, έδωσε την δυνατότητα να συζητηθούν τα προβλήματα της κοινότητας, ενώ μετά την συνάντηση, ελπίζουν σε θετικές εξελίξεις με εκείνον να αναφέρει χαρακτηριστικά «Το Λασίθι θα κερδίσει αυτά που του αναλογούν».

Μεταξύ άλλων στην συνάντηση παρευρέθηκαν και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Νίκος Κοκκίνης, Γιάννης Ανδριώτης, Γιώργος Φιλιππάκης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Θωμάς Χαριτάκης, Χάρης Αλεξάκης, Κων/νος Καστελιανάκης, Γιώργος Βάρδας, καθώς: ο Γενικός Επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος - υποναύαρχος κ. Γεώργιος Αλεξανδράκης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή, με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, ώστε τα θέματα που του τέθηκαν και είναι δίκαια να μπορέσουν να υλοποιηθούν ενώ κλήθηκε να σχολιάσει την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Όπως έκανε γνωστό, στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας, είναι η μέγιστη δυνατή ασφάλεια στην ακτοπλοΐα και η αντιμετώπιση της προκλητικότητας της Τουρκίας, με την συνεχή και συνεπή προστασία των θαλασσίων συνόρων μας.

Είναι γεγονός ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους για να προωθήσει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα.

Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί στο μέγιστο βαθμό τα κυριαρχικά της δικαιώματα, σ ́όλα τα μήκη και πλάτη, των χερσαίων, θαλασσίων και εναερίων χώρων που μας ανήκουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια