Στις φλόγες συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας

Λασίθι
Στις φλόγες συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων, στο Κουτσουνάρι Αγίου Ιωάννου Ιεράπετρας

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας, που είχε ειδοποιηθεί από την Ελληνική Αστυνομία, επεμβαίνοντας άμεσα με δυο Πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα και πέντε πυροσβέστες, περιορίζοντας τον κίνδυνο της επέκτασης της πυρκαγιάς στα διπλανά δωμάτια και στον πρώτο όροφο του κτηριακού συγκροτήματος.

«Ενώ βρισκόμουν σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, με ειδοποίησαν ότι υπήρχε καπνός και φωτιά σε δυο διαμερίσματα του ισογείου που ήταν ακατοίκητα. Μέσα στον πανικό μου κάλεσα το 100 και από εκεί ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία , που έφτασε πάρα πολύ γρήγορα και κατάφερε να σβήσει τη φωτιά, πριν εκείνη επεκταθεί και στα υπόλοιπα διαμερίσματα. Μέσα στα δύο διαμερίσματα του ισογείου έχουν καεί τα πάντα. Το πιάνο, τα κρεβάτια και όλος ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός . Δεν ξέρω τι έχει γίνει και θα πρέπει να το ελέγξω αν έχει πληγεί και η στατικότητα του κτηρίου από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν.

Δεν ξέρω πως προκλήθηκε η πυρκαγιά, γιατί σε αυτά τα δωμάτια δεν έμενε κανείς. Εχθές αργά τη νύχτα όμως, άκουσα τα σκυλιά να γαυγίζουν πολύ ανήσυχα, και κατάλαβα ότι κάποιος βρισκόταν στο ισόγειο του συγκροτήματος. Φοβήθηκα να κατεβώ μέσα στη νύχτα να κοιτάξω ποιος είναι. Πιθανόν να μπήκε κάποιος να κοιμηθεί τη νύχτα στο δωμάτιο που ήταν ανοικτό και να άφησε φεύγοντας το τσιγάρο του πάνω στο στρώμα. Οι πυροσβέστες βρήκαν κάποια ίχνη από τσιγάρο πάνω στο στρώμα του κρεβατιού», μας είπε η κ Κατερίνα Μαθιουλάκη, που δεν μπορούσε να κρύψει την ταραχή της και τον τρόμο της από όλη αυτή την περιπέτεια που έζησε.

Ο αναπληρωτής διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας επιπυραγός κ. Μανόλης Ροβιθάκης, μας είπε ότι, «κληθήκαμε στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας για να επιχειρήσουμε στην κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας. Κινητοποιηθήκαμε πάρα πολύ γρήγορα και ξεκινήσαμε μετά από λίγα λεπτά να επιχειρούμε με δυο Πυροσβεστικά οχήματα και πέντε άντρες, περιορίζοντας την πυρκαγιά πριν επεκταθεί στα υπόλοιπα διαμερίσματα όπου υπήρχαν ένοικοι και μικρά παιδιά.

Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα ερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε αυτή η πυρκαγιά.

Ευτυχώς ειδοποιηθήκαμε γρήγορα και γλιτώσαμε τα χειρότερα», πρόσθεσε ο επιπυραγός κ Μανόλης Ροβιθάκης.

Στο ίδιο συγκρότημα που βρίσκεται δίπλα στο νεόδμητο ξενοδοχείο 5 αστέρων της TUI το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί μετά από μερικές εβδομάδες, είχε εκδηλωθεί ξανά πυρκαγιά πριν μερικούς μήνες, και αυτό έχει ανησυχήσει τους περιοίκους καθώς και άλλους τουριστικούς επιχειρηματίες, που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

Η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση του κτηριακού συγκροτήματος, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και να γίνει ασφαλής η διαμονή των ενοίκων στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της επιχείρησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News