«Χαμόγελο του Παιδιού» - «Ζήσε Αθλητικά»: Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, δηλώνει «παρών»

Λασίθι
«Χαμόγελο του Παιδιού» - «Ζήσε Αθλητικά»: Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, δηλώνει «παρών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παρών» σε κάθε δράση ο δήμος, που αναλαμβάνεται επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να βοηθήσει, ώστε να καλυφθούν οι αδυναμίες που οφείλονται κυρίως στην αποστελέχωση των υπηρεσιών του

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα (1/6), στο Λιμάνι Αγίου Νικολάου, η Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά».

Η δράση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, με την Αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, το Γενικό Νοσοκομείο και τον Δήμο  Αγίου Νικολάου.

Ο Άγιος Νικόλαος, αποτέλεσε το δεύτερο σταθμό για την επίσκεψη του «Οδυσσέα» (κινητή μονάδα) στην Κρήτη ο οποίος φιλοξενήθηκε από τις 9:30 έως τις 1:30 μ.μ στο Λιμάνι (δίπλα στο Άγαλμα της Ευρώπης), με επόμενους σταθμούς το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Ο δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μέσω διαδικτύου με τον ιδρυτή του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο, στο πλαίσιο της δράσης που έχει αναληφθεί, συγχαίροντας τους εθελοντές για την πολύτιμη συνεισφορά τους, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι μια Μ.Κ.Ο που έχει προσφέρει τεράστιο έργο στην Ελλάδα. Ανήκει στις εθελοντικές εκείνες ομάδες που αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους. Τους ευχαριστούμε για τις δράσεις που αναλαμβάνουν, ειδικά την παρούσα περίοδο που διανύουμε, όπου η πανδημία, ο κοινωνικός αποκλεισμός, μας δίδαξαν την σημασία της αλληλεγγύης.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, δηλώνει «παρών» σε κάθε δράση που αναλαμβάνεται επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να βοηθήσει, ώστε να καλυφθούν οι αδυναμίες που οφείλονται κυρίως στην αποστελέχωση των υπηρεσιών του, αλλά και των κρατικών υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια. Χαιρόμαστε που έστω κι αν σήμερα συνυπάρχουμε διαφορετικά, βοηθάμε ο ένας τον άλλο και παρά τις υπαρκτές ελλείψεις οι εθελοντές, η ίδια η κοινωνία επανενεργοποιείται».

Να σημειώσουμε ότι όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζερβός, μετά από αίτημα του ιδρυτή του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κ. Γιαννόπουλου, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, προτίθεται να παραχωρήσει τον ισόγειο χώρο του κτιρίου «Μιραμπέλου», ή χώρο που προσφέρει η επιχειρηματίας κ. Μαμιδάκη, για την στέγαση μόνιμης δομής του εθελοντικού οργανισμού στον Δήμο.

Επίσκεψη στην κινητή μονάδα και συνομιλία με τον κ. Γιαννόπουλο, είχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη, ο πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Μανώλης Ανδρεαδάκης, ο αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών και εθελοντισμού κ. Θωμάς Χαριτάκης, ο  Διευθυντής του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Ματαλλιωτάκης και η προϊστάμενη του Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Λασιθίου κ. Μαρία Μωυσάκη.

Την παρουσίαση έκανε η συντονίστρια Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Κρήτης στο «Χαμόγελο του παιδιού» κ. Χρυσή Μπομποδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News