Λασίθι

Αρχαιολογική ανασκαφή στην κοινότητα Πλάτης - τι πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου καλεί τους ιδιοκτήτες των ακινήτων στην Κοινότητα Πλάτης Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, όπως αυτά αποτυπώνονται στους χάρτες που διαθέτει η υπηρεσία του Δήμου (περιοχές Κάτω Κεφάλι,Πέρα Αλώνια), να επικοινωνήσουν με τον Δήμο (ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου κ. Μανώλης Τσιχλάκης, Ιστορικός στο τηλέφωνο 28440 22190) το αργότερο έως την Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2020, προκειμένου να επισπευσθεί η αγορά των ακινήτων από τον Δήμο για την εκκίνηση της διαδικασίας ανασκαφών σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με σκοπό την προστασία και αποκάλυψη των αρχαιοτήτων της περιοχής.

 Όλα αυτά έχοντας υπόψιν τους παρακάτω νόμους:

  1. Τον Νόμο 3463/06-ΦΕΚ 114/08.06.2006 τεύχος Α’ «Δημοτικός & Κοινοτικός Κώδικας» μέρος Γ’/Αρμοδιότητες-Άσκηση αρμοδιοτήτων Δήμων και Κοινοτήτων/Άρθρο 75/Αρμοδιότητες/στ) Παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού/6) «Η προστασία μουσείων, μνημείων, σπηλαίων, καθώς και αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων  της περιοχής και των εγκαταστάσεων αυτών».
  2. Τον Νόμο 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.    
  3. Τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξήχθησαν για λογαριασμό του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και την ανάγκη προστασίας και αποκάλυψης των αρχαιοτήτων στην ευρύτερη περιοχή.

(Φωτογραφία Αρχείου)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια