Λασίθι

Έκλεβε από βενζίνη και ηλεκτρικά τρυπάνια μέχρι ελαιοραβδιστικές βέργες

Είχαν κλέψει μέχρι και εκκλησία - Περισσότερα από 50.000 ευρώ η λεία τους

Επί, σχεδόν, δύο χρόνια δρούσαν δυο άνδρες, οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε περισσότερες από 11 υποθέσεις κλοπών, με λεία που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Οι δύο ημεδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στις 16 Μαΐου 2020, δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας και Σητείας.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και αξιολόγηση πληροφοριών, αλλά και την ενδελεχή ανάλυση του τρόπου δράσης, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από τις 3 Ιανουαρίου του 2018 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2019, οι δύο άνδρες είχαν διαπράξει επιπλέον 11 υποθέσεις κλοπών.

Ειδικότερα, αφαίρεσαν από οικίες, αποθηκευτικούς χώρους, επιχειρήσεις, αγροτεμάχια και Ιερό Ναό στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας, αγροτικά και οικοδομικά εργαλεία και μηχανήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ποδήλατο, ποσότητα βενζίνης και διάφορα αντικείμενα (ηλεκτρικά τρυπάνια, 2 γεννήτριες, πρέσα, ξυλοκοπτικά και χορτοκοπτικά μηχανήματα, ηλεκτρική σέγα, ελαιοραβδιστικές βέργες, αντλία νερού, προβολείς, στερεοφωνικό ραδιόφωνο, τηλεοράσεις κ.α).

Η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας Λασιθίου.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια