Νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Κρήτη

Κρήτη
Νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας   

Με σεισμική δόνηση "ξύπνησαν" και σήμερα οι Κρητικοί, αφού ασθενής σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.6 στην κλίμακα Richter, κατέγραψε σήμερα στις 06:40 το σεισμολογικό δίκτυο, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 87 χιλιόμετρα νότια/νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, με εστιακο βάθος 10,1 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι και το απόγευμα της Πέμπτης σημειώθηκε σεισμική δόνηση στη Νότια Κρήτη, αλλά και το πρωί της Τετάρτης η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή ήταν έντονη.

Την εξήγησή του, ωστόσο, στο παραπάνω φαινόμενο είχε δώσει στο neakriti.gr, ο γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, δρ. Χαράλαμπος Φασουλάς, ο οποίος ανέφερε πως πρόκειται για «δικαιολογημένη γένεση μετασεισμών στην περιοχή, καθώς η πίεση που δημιούργησαν τα 6,6 ρίχτερ (σ.σ. του σεισμού της 2ας Μαΐου) συνεχίζει να μεταφέρει την ενέργεια που εκλύθηκε σπάζοντας ουσιαστικά νέα κομμάτια πετρωμάτων που δημιουργούν τους σεισμούς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News