Στήριξη ξενοδοχοϋπαλλήλων: Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου

Λασίθι
Στήριξη ξενοδοχοϋπαλλήλων: Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Δήμο Ιεράπετρας ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εργατικού δυναμικού απασχολείται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και διαβλέπει ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον με την επόμενη μέρα να προμηνύεται δύσκολη για τον κλάδο

Τον Πρόεδρο του Εργατικού́ Κέντρου Λασιθίου, κ. Εμμανουήλ Πεπόνη, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης ώστε να συζητήσουν τα ποικίλα εργασιακά προβλήματα που έχουν επιφέρει τα μέτρα προστασία από τον κορωνοϊό στην πλειοψηφία των εργασιακών κλάδων αλλά και να του παραδώσει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας για τη στήριξη των ξενοδοχοϋπαλλήλων .

Ειδικότερα, έπειτα από τη συνάντησή του Δημάρχου με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ιεράπετρας και περιχώρων όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματά του κλάδου και τα αιτήματά τους από την Κυβέρνηση, ο Δήμαρχος έφερε εκτάκτως το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο εκφράζεται η πλήρης στήριξη του Δήμου Ιεράπετρας στις διεκδικήσεις του κλάδου.

Συγκεκριμένα το ψήφισμα αναφέρει:

«Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι με τα μέτρα διαφύλαξης της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, υπάρχουν συγκεκριμένοι επαγγελματικοί κλάδοι που πλήττονται βάναυσα.

Ένας από αυτούς είναι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι οι οποίοι συνεχίζουν να βρίσκονται εκτός εργασιακής απασχόλησης από την αρχή της υγειονομικής κρίσης και με πλήρη αβεβαιότητα για την μελλοντική τους εργασιακή κατάσταση.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να στηρίξουν άμεσα όλα τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων για οικονομική ενίσχυση, εργασιακή εξασφάλιση, συμπερίληψη όλων των υπαλλήλων του κλάδου στα μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων εργαζομένων και για επιπλέον εξειδικευμένα μέτρα που βελτιώνουν το εργασιακό τους καθεστώς.»

Ο κ. Καλαντζάκης ευχαρίστησε τον κ. Πεπόνη για την εποικοδομητική συζήτηση και τη συνεργασία και δήλωσε:

«Ο τουρισμός αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της οικονομικής ανάπτυξης της Ιεράπετρας αλλά δεν υφίσταται χωρίς την συμβολή  των χιλιάδων εργαζόμενων του κλάδου.

Αυτή τη στιγμή, ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων λόγω του μη ανοίγματος των ξενοδοχείων πλήττεται σοβαρά με τους εργαζόμενους να απειλούνται από οικονομική και εργασιακή αβεβαιότητα.

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και δηλώνει παρούσα στον αγώνα τους.

Από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε στο πλευρό όλων των δημοτών που επλήγησαν από την πανδημία λαμβάνοντας μια σειρά από μέτρα και αποφάσεις. Ζητάμε, λοιπόν, και από το Κράτος να πράξει το καθήκον του ενισχύοντας άμεσα τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού και διασφαλίζοντας γι’ αυτούς ένα αξιοπρεπές εργασιακό μέλλον.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News