Μπλόκο κατοίκων για την μεταφορά ανεμογεννητριών στην Ιεράπετρα

Λασίθι
Μπλόκο κατοίκων για την μεταφορά ανεμογεννητριών στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο όπου έχουν γίνει οι προετοιμασίας της υποδοχής και του στησίματος του Αιολικού πάρκου της Επισκοπής

Την απόφαση να μπλοκάρουν την μεταφορά των ανεμογεννητριών, οι οποίες έχει σχεδιαστεί πάρα την αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, να εγκατασταθούν δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή «Ισθμός»  Επισκοπής- Παχιάς Άμμου Ιεράπετρας, πήραν κάτοικοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής συνεπικουρούμενοι από μέλη οικολογικών οργανώσεων της Σητείας, του Αγίου Νικολάου και ολόκληρης της Κρήτης.

Στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας  έγινε στον κόμβο της Παχιάς Άμμου το πρώτο μπλόκο των διαμαρτυρόμενων, οι οποίοι το μεσημέρι της Κυριακής έκαναν μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο όπου έχουν γίνει οι προετοιμασίας της υποδοχής και του στησίματος του Αιολικού πάρκου της Επισκοπής.

Στο άκουσμα ότι οι ανεμογεννήτριες, που έχουν φτάσει εδώ και μέρες με πλοία στο  λιμάνι του Ηρακλείου,  και ότι το πρωί της Δευτέρας, φορτώθηκαν σε οχήματα για να μεταφερθούν στο σημείο  της εγκατάστασης τους στην Επισκοπή, οι  διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν, συγκεντρώθηκαν και πάλι και δήλωσαν πως δεν θα επιτρέψουν την εγκατάστασή τους.

Οι κάτοικοι πραγματοποίησαν μπλόκο στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο της Παχιάς Άμμου, προκειμένου να εμποδίσουν την μεταφορά τους.

Ωστόσο, μια ώρα αργότερα μετά κινήθηκαν και έκαναν νέο μπλόκο στην Επισκοπή, στην είσοδο του χωματόδρομου που οδηγεί στον χώρο εγκατάστασης ενώ κάποιες πληροφορίες ανέφεραν πως κομμάτια των ανεμογεννητριών πέρασαν νωρίτερα το πρωί, πριν την κινητοποίηση των κατοίκων.

Όπως ανέφεραν  μέλη της επιτροπής αγώνα κατά των ΒΑΠΕ η διαμαρτυρία τους εξελίσσεται σε ένα ιδιότυπο «κρυφτό» μεταξύ κατοίκων και εργολάβων ενώ ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε σχετική καταγγελία στη Δημοτική αστυνομία για παράνομη διαπλάτυνση δρόμων εντός του  αρχαιολογικού χώρου της Επισκοπής.

Στην Κρήτη TV  μίλησαν για τους λόγους της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τους τα μέλη της επιτροπής αγώνα :Γιώργος Τομαδακης, Γιάννης Ρεμεδιακης και Παύλος Δασκαλάκης.

Στο χώρο όπου έγινε η διαμαρτυρία πολιτών και μελών της επιτροπής κατά των ανεμογεννητριών στην περιοχή της Επισκοπής στην Ιεράπετρα βρέθηκε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Θραψανιώτης. Σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 ο κ. Βουλευτής είπε ανάμεσα σε άλλα ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα βοηθήσουν από την απεξάρτηση από τα ρευστά καύσιμα με ότι αυτό συνεπάγεται για την προστασία του περιβάλλοντος , την κλιματική αλλαγή. Δεν μπορούμε όμως στο όνομα των ΑΠΕ να προχωρούμε σε ανεξέλεγκτες και χωρίς επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις , στη χωροθέτηση Βιομηχανικών ΑΠΕ που δεν δημιουργούν μόνο οπτική όχληση αλλά επιβαρύνεται και το περιβάλλον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News