«Άδειες καρέκλες» και στο κάστρο της Ιεράπετρας

Λασίθι
«Άδειες καρέκλες» και στο κάστρο της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από τη συμβολική κινητοποίηση

Στο πανευρωπαϊκό κίνημα «Empty Chairs», δηλαδή «Άδειες Καρέκλες» συμμετείχε και η Ιεράπετρα­.

Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, το απόγευμα της Τετάρτης, οι πλατείες γέμισαν με… άδειες καρέκλες, στο πλαίσιο της συμβολικής κινητοποίησης, έναντι στα μέτρα κατά του κορωνοϊού που έχουν κρατήσει κλειστά τα καταστήματα εστίασης, για περισσότερο από ένα μήνα.

Η συμβολική αυτή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στην Ιεράπετρα και συγκεκριμένα στο φρούριο Καλές, το οποίο γέμισε με δεκάδες άδειες καρέκλες.

Αυτό που ζητούν οι απανταχού ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης είναι η επαναλειτουργία των καταστημάτων τους με δίκαιους όρους.

Ίδιες κινητοποιήσεις, σε επίπεδο Κρήτης, πραγματοποιήθηκαν σε Ηράκλειο και Χανιά.

Οι καταστηματάρχες εστίασης του Ηρακλείου, συμμετείχαν στην κινητοποίηση «άδειες καρέκλες», τοποθετώντας εκατοντάδες καρέκλες από το δημαρχείο Ηρακλείου μέχρι και την πλατεία Λιονταριών, οι οποίες είχαν μεταξύ τους απόσταση δύο μέτρων. Με τον τρόπο αυτό όπως τόνισαν, προσπάθησαν να εκφράσουν την ανησυχία τους σε ό,τι αφορά το μέλλον των επιχειρήσεών τους, που λόγω της πανδημίας διανύουν την πιο δύσκολη, όπως λένε, περίοδο που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν μέχρι σήμερα.

Σε δηλώσεις του το μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού- Διασκέδασης του νομού Ηρακλείου, Γιάννης Γεωργαλής, εξήγησε ότι η αγωνία είναι τεράστια και πως η εικόνα με τις άδειες καρέκλες από την αποψινή δράση, θα είναι, ακόμη και όταν ανοίξουν τα καταστήματά τους, μια πραγματικότητα.

«Φοβόμαστε ότι όλη αυτή η κατάσταση θα συμπαρασύρει μια σειρά από επαγγέλματα. Από τους εργαζόμενούς μας, μέχρι τις τροφοδοσίες, ακόμη και τις υποχρεώσεις μας σε ασφαλιστικά ταμεία και όχι μόνο. Επικρατεί αβεβαιότητα και αυτό θέλαμε να καταδείξουμε με την αποψινή μας δράση» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργαλής.

Στη συμβολική δράση «άδειες καρέκλες»  συμμετείχε ο σύλλογος καταστημάτων εστίασης Χανίων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία «Γιαλί Τζαμισί», στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης και είχε συμβολικό χαρακτήρα καθώς οι διοργανωτές ζήτησαν την λήψη μέτρων για στήριξη των επιχειρήσεων τους, σεβόμενοι ωστόσο τις υποδείξεις των επιστημόνων.

Στην πλατεία τοποθετήθηκαν συμβολικά άδειες καρέκλες και ένα τραπέζι. Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε σε ανακοίνωση των διοργανωτών, «σεβόμαστε πλήρως τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας αλλά ζητάμε, μέτρα στήριξης για να μπορέσουμε να μείνουμε ανοιχτοί και να ζήσουμε και εμείς και οι εργαζόμενοι μας αλλά και το σύνολο των κλάδων που επηρεάζονται άμεσα μαζί με εμάς».

Στην κινητοποίηση που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα συμμετείχαν μόνο μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εστίασης, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία ανδρών του Λιμενικού Σώματος που έχει την ευθύνη ελέγχου στο Ενετικό Λιμάνι.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)

(Φωτογραφίες: Γιάννης Μεταξάκης)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News