Λασίθι

Με συμπτώματα σκωληκοειδίτιδας στην Ιεράπετρα, μέλος πληρώματος κρουαζιερόπλοιου

Ο άνδρας μεταφέρεται στον Άγιο Νικόλαο – Θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο πιθανού κρούσματος κορωνοϊού  

Κινητοποίηση επικράτησε λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ της Κυριακής στο λιμάνι της Ιεράπετρας.

Ένας άνδρας ο οποίος αποτελεί μέλος του πληρώματος κρουαζιερόπλοιου, που κινείτο νότια της Ιεράπετρας και της Σητείας, εμφάνισε συμπτώματα που προσομοιάζουν με εκείνα της σκωληκοειδίτιδας.

Ωστόσο, λόγω του ότι το κρουαζιερόπλοιο προέρχεται από την Μπανγκόκ, ο ασθενής πρόκειται να αντιμετωπιστεί ως ενδεχόμενο κρούσμα κορωνοϊού.

Για το λόγο αυτό, στο λιμάνι της Ιεράπετρας βρέθηκαν, από την πρώτη στιγμή, διασώστες του ΕΚΑΒ, πλήρως εξοπλισμένοι με τις απαραίτητες στολές, καθώς και ο Διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Καλλιονάκης Εμμανουήλ, αναμένοντας τον ασθενή να φτάσει με το μικρό σκάφος ("λάντζα") του κρουαζιερόπλοιου, στο λιμάνι της Ιεράπετρας.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε προληπτικά στην Ειδική Μονάδα κορωνοϊού, όπου και αναμένεται να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν, τελικά, ο άνδρας, έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι στο κρουαζιερόπλοιο, δεν υπάρχουν επιβάτες, παρά μόνο το πλήρωμα, το οποίο αποτελείται από, περίπου, 450 άτομα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια