Πλημμύρισε 5η φορά ο κάμπος Οροπεδίου - «Τόσο νερό είχε χρόνια να κάνει»

Λασίθι
Πλημμύρισε 5η φορά ο κάμπος Οροπεδίου - «Τόσο νερό είχε χρόνια να κάνει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για 30 και πλέον ώρες συνεχούς βροχής μιλούν οι κάτοικοι

Για πέμπτη φορά φέτος πλημμύρισε ο κάμπος στο Ορπέδιο, ενώ σε ό,τι αφορά την ένταση και την διάρκεια των βροχοπτώσεων, ήταν πρωτοφανής για τέτοια περίοδο σύμφωνα με το δήμαρχο της περιοχής.

Τα ξημερώματα σταμάτησαν οι έντονες βροχοπτώσεις στο Οροπέδιο Λασιθίου, που ξεκίνησαν από το βράδυ της Δευτέρας. Αποτέλεσμα όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Στεφανάκης, ήταν να πλημμυρίσει για μία ακόμη φορά ο κάμπος του Οροπεδίου, στον οποίο απαγορεύτηκε από την Τετάρτη η κυκλοφορία, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Η εικόνα που παρουσίαζε το προηγούμενο 24ωρο το Οροπέδιο

Η ώρα του απολογισμού

Οι παραγωγοί είναι ανήσυχοι, γιατί είχαν και στις αποθήκες τους μέρος της σοδειάς τους και περιμένουν να δουν, τι ζημιές έχουν συνολικά υποστεί», τόνισε ο κ. Στεφανάκης.

«Κλείσαμε την κυκλοφορία στον κάμπο για να αποφύγουμε να υπάρξει κάποιο ατύχημα. Τόσο νερό, τέτοια εποχή, έχει πολλά χρόνια να κάνει. Ενημερωθήκαμε ότι στον αγωγό του Φράγματος Αποσελέμη η ποσότητα του νερού έφτασε μέχρι και τα 40 χιλιάδες κυβικά την ώρα, ενώ η εκτίμηση των ζημιών θα επιχειρηθεί να γίνει σήμερα, που κόπασαν οι βροχοπτώσεις», δήλωσε ο κ. Στεφανάκης, ο οποίος διευκρίνισε ότι εκτός από τις καλλιέργειες-κυρίως σιτηρών αυτή την περίοδο-εκτιμάται ότι προβλήματα θα έχουν και υποδομές του δήμου, όπως το αγροτικό οδικό δίκτυο.

«Θα περιμένουμε λίγες ώρες, αλλά νομίζω ότι σήμερα θα μπορέσουμε να κάνουμε μια εκτίμηση για τις καταστροφές» σημείωσε.

Φωτογραφίες: κ. Σιγανός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News