Αστυνομικοί Ηρακλείου και Λασιθίου: Ζητούν να λάβουν έκτακτο επίδομα

Κρήτη
Αστυνομικοί Ηρακλείου και Λασιθίου: Ζητούν να λάβουν έκτακτο επίδομα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή στον Υπουργό από τις Ενώσεις Αστυνομικών Ηρακλείου και Λασιθίου

Κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αποστέλλουν οι Ενώσεις Αστυνομικών Ηρακλείου και Λασιθίου.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν οι Πρόεδροι των Ενώσεων, Πικράκης Γιώργος και Καρτσάκης Γιώργος, αναφέρεται η απουσία των αστυνομικών από τη λίστα με τους δημοσίους υπαλλήλους που αναμένεται να λάβουν έκτακτο επίδομα από την κυβέρνηση. Παράλληλα, αναφέρονται στην επικινδυνότητα του επαγγέλματός τους, ζητώντας τη σχετική αναγνώριση από το κράτος.

Αναλυτικά η επιστολή τους:

«Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

1)            Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2)            Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

3)            Κ.κ. Βουλευτές Νομών Ηρακλείου-- Λασιθίου

4)            Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

5)            Όλα τα μέλη μας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

    Την 30 Μαρτίου 2020 δημοσιεύτηκε η Π.Ν.Μ. που μεταξύ άλλων προβλέπει , και πολύ σωστά, έκτακτο επίδομα σε φορείς του Δημοσίου που την περίοδο αυτή των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κίνδυνου διασποράς του COVID-19 εργάστηκε για τον σκοπό αυτό, αλλά προς μεγάλη μας έκπληξη η Πολιτεία ξέχασε για άλλη μια φορά τους αστυνομικούς. Και δεν είναι θέμα οικονομικό ούτε κάποιος θα σωθεί από ένα ελάχιστο επίδομα μάλιστα τη στιγμή που όλοι βλέπουμε συνάνθρωποί μας μέσα σε αυτές τις συγκυρίες μένουν άνεργοι. Είναι θέμα ΗΘΙΚΟ, είναι θέμα αναγνώρισης της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

    Αδιαμαρτύρητα δεχθήκαμε να ανασταλούν όλες οι άδειες μας και βγήκαμε στους δρόμους, τη στιγμή που το υπόλοιπο Δημόσιο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, και να επωμιστούμε τις επιπλέον αρμοδιότητες για τον έλεγχο της τήρησης των έκτακτων μέτρων παράλληλα με όλα τα άλλα μας καθήκοντά μας, χωρίς να μας έχει χορηγηθεί από την Πολιτεία επαρκές υγειονομικό υλικό. Γυρνάμε σπίτια μας, αφού πρώτα έχουμε έρθει σε άμεση επαφή με δεκάδες ανθρώπους, με μεγάλη πιθανότητα να θέσουμε σε κίνδυνο τόσο τους εαυτούς μας όσο και τις οικογένειές μας. Καθημερινά αυξάνεται και ο αριθμός των συναδέλφων μας που έχουν προσβληθεί από τον ιό  COVID-19 και το φαινόμενο αυτό αναμένεται να οξυνθεί.

     Και παράλληλα με όλα αυτά η επίσημη Πολιτεία συνεχίζει να θεωρεί ότι το επάγγελμα του Αστυνομικού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

   Δεν είμαστε ούτε επαίτες ούτε εκτός πραγματικότητας. Αναγνωρίστε όμως επιτέλους τον Θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας και μην ξεχνάτε αυτούς που, και αυτή την κρίσιμη περίοδο για το Έθνος μας, δεν είναι στα σπίτια τους αλλά στο καθήκον και φερθείτε τους ανάλογα.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News