Ειδικευόμενη γιατρός στο νοσοκομείου Αγίου Νικολάου το 13ο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Λασίθι
Ειδικευόμενη γιατρός στο νοσοκομείου Αγίου Νικολάου το 13ο επιβεβαιωμένο κρούσμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμία ανησυχία για τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος

Γιατρός του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα ειδικευόμενη, είναι η 24χρονη η οποία διαγνώστηκε θετική στον ιό και αποτελεί το 13ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί μας.Η νεαρή γυναίκα εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα όπως βήχα και πυρετό πριν από 10 ημέρες. 

Η 24χρονη μετέβη από τον Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο στις 19/3 και όταν πλέον επέστρεψε, αισθάνθηκε τα πρώτα συμπτώματα. Από τη στιγμή που ανήκει σε προσωπικό νοσηλευτικού ιδρύματος οι ιθύνοντες της συνέστησαν άμεσα να βρεθεί σε κατ’οικον περιορισμό για δέκα ήμέρες, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Για δέκα ημέρες η 24χρονη παρέμεινε στο σπίτι και μόνο την Κυριακή 29/3 οπότε αισθάνθηκε και πάλι συμπτώματα απευθύνθηκε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου υπεβλήθη σε τεστ το οποίο έδειξε ότι είναι θετική στον ιό. Όλο αυτό το διάστημα παρέμενε στο σπίτι της στον Άγιο Νικόλαο και δεν ήρθε σε επαφή ούτε με την οικογένειά της αλλά ούτε μετέβη στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το γεγονός ότι απουσίαζε από το νοσηλευτικό ίδρυμα φαίνεται ότι αποτέλεσε σημαντική κίνηση για την ασφάλεια του υπόλοιπου προσωπικού και των ασθενών.

Κανένας λόγος ανησυχίας για το νοσοκομείο

Η λειτουργία του νοσοκομείου συνεχίζεται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, ούτε συντρέχει λόγος ανησυχίας αφού η 24χρονη βρισκόταν εκτός καθηκόντων όλη την επίμαχη περίοδο ανάρρωσης από τον ιό. Μάλιστα ενώ το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ προβλέπει 7 μέρες για τους υγειονομικούς η 24χρονη παρέμεινε συνολικά 10 μέρες στο σπίτι της.

Τα πιο πρόσφατα κρούσματα

Υπενθυμίζεται ότι το 12ο κρούσμα είναι ένας 58χρονος ιερέας οποίος νοσηλεύεται σε πολύ καλή κατάσταση στον ειδικό θάλαμο κορωνοϊού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Ο ιερέας που ανήκει στο δυναμικό της Μητρόπολης Λάμπης, Συβρίτου  και Σφακιών, εμφάνισε πυρετό χθες Παρασκευή και μετέβη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ωστόσο στο νοσοκομείο τον οδήγησε άλλο πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί και αρχικά συνέδεσε τον πυρετό, με αυτό. Στο νοσοκομείο ωστόσο υποβλήθηκε στο τεστ το οποίο και επιβεβαίωσε ότι είναι θετικός στον ιό. 

Νωρίτερα μια γυναίκα 23 ετών διαγνώστηκε με το ιό στην Κρήτη. Η κατάστασή της δεν συντρέχει καμία ανησυχία. Με τα πρώτα συμπτώματα πήγε στο νοσοκομείο όπου της έγινε το τεστ και αποδείχθηκε θετικό.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News